Gironella inicia reunions de sensibilització i transparència del porta a porta

 radiografia porta porta gironella

La primera reunió serà dijous 11 de novembre al Local del Blat

L’Ajuntament de Gironella inicia una campanya de sensibilització i transparència sobre el sistema de recollida porta a porta amb reunions veïnals i la distribució de fulletons informatius sobre l’ús del porta a porta i el cost del servei. 

El tret de sortida serà aquest dijous al Local del Blat, amb una reunió oberta a tota la ciutadania del municipi, en la que s’analitzarà i es presentaran les dades del servei de recollida porta a porta, implantat ja fa 3 anys, i en un exercici de transparència es desglossarà el cost del servei perquè els gironellencs i gironellenques se sensibilitzin sobre la importància de treballar plegats i millorar les dades del reciclatge. 

“Després de 3 anys amb el sistema de recollida porta a porta creiem que és important trobar-nos amb els veïns, ser transparents amb els costos del sistema, explicar perquè el cost del rebut augmenta mica en mica i què podem fer per evitar-ho”, explica David Font, alcalde del municipi. Aquesta decisió es pren després d’incrementar el 2% el rebut pel 2022 dels residus enlloc de que pertocaria per IPC. “Si som capaços d’enviar menys residus a l’abocador, podrem compensar millor els costos”, ha volgut posar de manifest Font. L’ajuntament considera que hi ha marge de millora en el percentatge de recollida selectiva, situat al 80% a dia d’avui, per això vol compartir amb la ciutadania com es pot aconseguir de manera conjunta. 

Paral·lelament aquestes reunions també es faran pels barris, per apropar-se més a la ciutadania. El calendari previst és:

Dijous 11 de novembre a les 19.30h al Local del Blat.

Dijous 18 de novembre a les 19.30h al Local Social Cal Bassacs. 

Divendres 19 de novembre a les 19.30h al Local Social Viladomiu Nou.

Dimecres 24 de novembre a les 19.30h al Local Social Viladomiu Vell.

Dijous 25 de novembre a les 19.30h a l'Espai Santa Eulàlia. 

 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a