Alerta per fortes ventades que poden afectar Gironella

web vent

Protecció Civil ha emès una alerta per tot el territori català i demana precaució amb els objectes que es pot endur el vent

D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, el departament d’Interior manté la fase d’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya, per les afectacions que es preveu que es poden derivar de les fortes ventades. Segons les previsions, aquest dilluns el vent augmentarà al Pirineu i la ratxa màxima pot ser de més de 125 Km/h. Els vents seran sostinguts i forts, bufant de component nord i oest.

Els vents forts, en combinació amb les ratxes fortes, poden afavorir les incidències, sobretot en arbrat, mobiliari urbà i elements estructurals lleugers (teulades lleugeres i similars). És per això que cal prendre mesures de prevenció en activitats que es facin a l’aire lliure, en entorns naturals i urbans, per les conseqüències que pot tenir el fort vent.

Consells

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d’elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents.

A més, tingueu en compte els consells del Servei Català de Trànsit en cas que conduïu en situació de vent:

  • En cas de vent fort, subjecteu el voltant amb fermesa i amb les dues mans. Reduïu la velocitat i, amb molta suavitat, corregiu les desviacions produïdes pels cops de vent per mantenir la trajectòria del nostre vehicle.
  • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
  • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.

Podeu trobar més consells clicant aquí i consultar les dades meteorològiques de Gironella clicant aquí.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a