L’Ajuntament de Gironella inicia un projecte de revitalització del nucli històric

 2602 tornem nucli

Dimecres 28 de febrer s’organitza un taller participatiu

L’Ajuntament de Gironella, juntament amb la Diputació de Barcelona, ha iniciat un projecte de revitalització del nucli històric amb l’objectiu de disposar d’un pla global que dinamitzi el barri i aconsegueixi atraure la població jove del municipi i entorn.

El projecte, que busca revertir la tendència en el procés de despoblament i decaïment de l’activitat comercial en que es troba el nucli antic de Gironella, s’enfoca amb voluntat d’incorporar la visió de les entitats la ciutadania com a valor afegit en la diagnosi i elaboració de les propostes d’actuació.

El consistori valora molt positivament la implicació dels gironellencs, ja que amb l’aportació de les visions dels habitants del municipi el procés s’enriquirà, i els processos participatius, que permetran obrir espais de reflexió entre la ciutadania, i implicar col·lectius que vulguin participar en el procés de revitalització del nucli històric.

Actualment el projecte es troba a la fase inicial amb treball de camp que inclou entrevistes a entitats locals i vilatans. A finals de gener, es va realitzar un taller a l’IES Pere Fontdevila per a conèixer la opinió i projecció del col·lectiu jove del municipi. A més, durant el mes de febrer s’han fet entrevistes a la ciutadania per aprofundir en la diagnosi sobre les possibles causes de despoblament del nucli històric. Aquesta fase també compta amb tallers participatius amb els veïns de Gironella. El primer d’aquests tallers, obert a tots els gironellencs, estava previst per dimecres 28 de febrer a les 19.00h a l’Església Vella, es va anul·lar degut a la neu, i se celebrarà dijous 15 de març, a les 19.00h a l'Església Vella.  obert a tots els gironellencs.

En els darrers mesos, ajuntament i diputació s’han reunit per a fer trobades a nivell tècnic per a saber quines són les necessitats i característiques del nucli antic de la vila.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a