Gironella s’adhereix a la xarxa catalana de laboratoris urbans que impulsa la Generalitat

Gironella s’adhereix a la xarxa catalana de laboratoris urbans que impulsa la Generalitat

El municipi del Berguedà pretén innovar en els seus serveis públics i impulsar el creixement econòmic

Gironella s’ha adherit a la xarxa de laboratoris urbans Catalonia SmartLab, iniciativa emmarcada dins l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya, per innovar en els seus serveis públics, impulsar el creixement econòmic i convertir-se en un municipi més intel·ligent, sostenible i integrador.

Adherint-se al Catalonia SmartLab, Gironella es converteix en un punt de referència al qual es poden adreçar totes aquelles empreses que cerquen un entorn real on testejar dels seus projectes smart. A més, el municipi també passa a formar part d’un grup d’intercanvi d’experiències i coneixements amb altres ajuntaments de la xarxa.

El regidor de Comunicació i TIC, Lluís Vall, ha explicat que a hores d'ara s'estan estudiant projectes sobre il·luminació i aparcaments intel·ligents i el projecte de la fibra òptica al municipi.

L’objectiu és convertir Catalunya en una “smart region” de referència internacional, mitjançant el testeig i validació de solucions smart en entorns reals

Amb l'adhesió del consistori gironellenc, el projecte Catalonia SmartLab ja compta amb 35 consistoris d’arreu de Catalunya que ofereixen els seus entorns urbans i rurals per acollir proves pilot que aportin beneficis per als ciutadans, que solucionin necessitats no resoltes i que estiguin alineats amb els objectius, prioritats i línies d'actuació de cada ajuntament.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a