L’Ajuntament de Gironella oferirà 30 minuts gratuïts al dia al punt de recàrrega de vehicles elèctrics

punt Recarrega gironella

La nova taxa estarà activa al mes de juny

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar per unanimitat una modificació a l’ordenança fiscal número 28 en la que s’incorpora una taxa per l’ús del punt de recàrrega de vehicles elèctrics de 0,20€ el kw/h amb una gratuïtat de 30 minuts al dia. David Font, alcalde de Gironella, va explicar que l’Ajuntament ja bonifica  l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica als vehicles amb baixes emissions, i està previst que aquest 2022 s’instal·li un nou punt de recàrrega de vehicles. “Després d’analitzar l’ús del punt de recàrrega hem vist que l’Ajuntament assumia entre uns 900€ i 1.500€ anuals per vehicle, el que suposa un cost important per les arques municipals”, va afegir Font, que va destacar que el preu que s’ha establert és inferior al preu actual de l’electricitat. “La funció de l’Ajuntament és col·laborar en disposar d’infraestructures de punts de recàrrega, bonificar els impostos als qui disposen d’aquest tipus de vehicle i garantir una gratuïtat limitada, que és el que ara estem aprovant”, va afegir Font.

La sessió també va aprovar el projecte d’urbanització de la finca municipal on es va construir el que havia de ser un alberg esportiu per garantir que aquesta deixi de ser una zona inundable. L’alcalde va explicar que les projeccions de l’Agencia Catalana de l’Aigua contemplen que l’edifici seria inundable a llarg termini i per evitar-ho s’ha de generar una escullera. “Això no vol dir que s’iniciaran les obres d’urbanització, si no que fem el tràmit d’inici d’urbanització per poder garantir una futura activitat de l’espai.”

L’últim punt de l’ordre del dia va ser l’elecció de la Jutgessa de Pau, en el que va nomenar a la jutgessa ja existent, l’Anna Pons.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a