Gironella aprova les ordenances fiscals de l’any 2023

cromo ajuntament

La puja mitjana del global d'impostos i taxes per ciutadà se situa en els 10,51€ anuals

 

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar la modificació de les ordenances fiscals que regiran a partir de l’1 de gener del 2023, amb canvis a l’ordenança relativa al subministrament d’aigua potable, la recollida de residus, l’impost de Béns i Immobles, la taxa del Cementiri Municipal, l’Impost de Vehicles de Tracció mecànica, i els preus de la piscina municipal.

David Font, alcalde i regidor d’Hisenda, va explicar que "s'ha aplicat una actualització del 2,5% en alguns dels impostos municipals, per adequar-los parcialment a l'increment de preus general que viu el país, però en cap cas s'ha repercutit tot el sobrecost que està patint l'ajuntament". Aquesta modificació persegueix la voluntat de garantir l’eficiència dels serveis municipal i millorar-ne la gestió.

En concret, l’ordenança relativa al subministrament d’aigua augmentarà un 2,5% per tal de compensar l’increment dels costs de bombeig i funcionament de la maquinaria per l’increment del cost de l’electricitat, i poder mantenir les inversions vinculades al Pla Director, passant a 0,69€ el primer tram, 1,38€ al segon tram, i 2,07€ al tercer tram; la taxa del cementiri municipal i l’Impost de Béns Immobles també augmentaran un 2,5%, s’incorpora una exempció de pagament als vehicles amb antiguitat assimilables als clàssics, segons la Llei 16/2017, d’1 d’agost, i s’arrodoneixen els preus de la piscina municipal mantenint les bonificacions i descomptes establerts.

El rebut de les escombraries s’apujarà a 128,50€. “La taxa per la prestació de serveis de recollida de residus s’actualitza en l’increment real de l’IPC sobre el contracte del servei que s’ha aplicat des de l’1 de gener de 2022 (6,10%), descomptant la pujada ja practicada en el seu dia, per tant, les taxes queden modificades amb un increment del 4,1%.” Va explicar Font.

En el conjunt, fent la mitjana per ciutadà del global de modificacions en les taxes i impostos de cara al 2023, aquesta se situa en els 10,51€/anuals.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a