Gironella aprova el pressupost per l’any 2020 que potencia els programes de suport a la ciutadania i segueix la dinàmica transformadora i inversora

ple gener 

El pressupost municipal arriba gairebé als 7 milions d’euros

L’equip de govern de l’Ajuntament de Gironella presenta un pressupost municipal de 6.978.681,42€ per l’any 2020, en el qual es contemplen un total de 2.702.201,42€ en inversions. En termes globals, el pressupost disminueix en un 4,27% vers l’any anterior.

El pressupost presentat contempla una voluntat de l’equip de govern de seguir potenciant els programes que ja estan actius i que s’han augmentat en els últims anys, tant en àrees com l’educació, l’atenció social, el dinamisme econòmic o en l’aposta cultural per tenir una Vila viva en tots els sentits. David Font, alcalde de Gironella i regidor d’Hisenda, explica que el pressupost segueix tenint seu equilibri financer, sent conservador en la previsió d’ingressos en base a la recaptació executada durant el 2019 i alhora amb una acurada gestió de les despeses. Incorpora també un gruix important d’inversions que permetran seguir transformant el municipi, tal i com es van comprometre en el seu dia amb els gironellencs.

El detall de les inversions és el següent:

pressupost

Per tirar endavant aquestes obres, algunes d’elles a través del Consell Comarcal del Berguedà, s’han rebut en subvencions de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol la xifra de 1.445.553,16€, que poden veure’s augmentades en base a les convocatòries on l’ajuntament ha presentat els projectes i que queden pendents de resoldre. Per la resta d’import, es fa una teòrica previsió de petició d’un préstec d’una 1.193.000€ que, donat el baix rati d’endeutament, podria ser assumible per l’ajuntament sense que se’ns desequilibrin les finances. Malgrat això, l’alcalde ja va manifestar que aquest import en cap cas seria el definitiu i que la previsió amb la que es treballa és significativament inferior un cop es resolguin les subvencions i s’incorpori el romanent de tresoreria de l’exercici anterior.

En termes globals, el pressupost presenta aquestes xifres:

pressupost

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a