L’Ajuntament de Gironella assumeix la gestió turística directa de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

Torre de l'Amo 

Les visites a la Torre de l’Amo seran gratuïtes pels vilatans de Gironella

Lluís Vall regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Gironella va presentar les taxes per a l’ús i les visites a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. El regidor va explicar que la gestió de l’equipament passa a mans del consistori, després de finalitzar la concessió al departament de Turisme de l’Agencia de Desenvolupament del Berguedà.

Tot i el canvi de gestió, els preus de les visites no es veuen afectats. L’entrada general es manté a 6€, i la reduïda a 4€. Les visites programades fora dels horaris habituals tindran un preu de 60€, i 4€ per persona, i el lloguer de l’espai per esdeveniments culturals serà de 300€, i 400€ per esdeveniments privats. Les principals novetats en els preus son la gratuïtat pels centres educatius del municipi i pels vilatans de Gironella.

El ple també va aprovar el nou reglament de circulació, la modificació de les normes per la ubicació de la nova estació d’autobusos de Gironella, el Pla Local de Salut, la tercera vicepresidència de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el pla de millora urbana en l’àmbit de Balvitex i va donar suport a una moció per la commemoració del dia internacional de les dones.

Santi Felius, regidor de Seguretat, va explicar que la modificació de l’ordenança general de circulació i seguretat vial té dos objectius, “adaptar l’ordenança al reglament de circulació marcat per l’estat”, que és d’obligat compliment; i conscienciar a la gent envers l’incivisme. Aquesta modificació equipara els imports marcats per llei, augmentant les faltes lleus a 100€, com ara parar en doble fila o a sobre la vorera, i les multes relacionades amb l’aparcament en zones de control horari, passaran a 15€. Felius va destacar que des del consistori no es vol recaptar més, sinó conscienciar a la població i evitar les infraccions. En aquest sentit, s’iniciarà una campanya informativa avisant dels canvis d’import de les multes. Albert Xoy, cap de l’oposició, va mostrar el seu suport a les modificacions, i va destacar que també s’hauria d’augmentar la vigilància.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a