Gironella presenta el projecte Orografies

 0518 orografies

Una iniciativa artística i social que té l’objectiu de visibilitzar les persones grans

Aquest dissabte al matí, a les 10.30h, l’Espai Santa Eulàlia acollirà la presentació del projecte Orografies, un projecte artístic, social i educatiu per a visibilitzar la Gent Gran i la Memòria Històrica del territori. Treballa per la reflexió, cohesió,  inclusió i acció social, vinculant els centres educatius del territori, creant vincles intergeneracionals.

Al projecte hi ha participat un grup de 7 habitants de Gironella de més de 90 anys que han compartit amb Eva Salvador, l’artista que ha encapçalat el projecte, les seves vides conjuntament amb familiars, amics i coneguts, i l’alumnat del batxillerat artístic de l’IES Pere Fontdevila. A partir de les converses amb els i les participants, es crea un mapa de gran format on es col·loca de manera simbòlica elements que representen les històries de vida i les narracions que fan, creant una orografia personal per cada persona participant.

Lluís Vall, regidor de Cultura, explica que el projecte és una iniciativa artística i social que té l'objectiu de visibilitzar les persones grans, recollir la memòria històrica i vincular els centres educatius a partir de la pràctica artística en projectes de cohesió social d'un mateix territori. “El resultat final, les orografies dels 7 habitants del municipi, estan exposades a diferents punts del municipi, en ubicacions amb un vincle especial pels protagonistes.

Si en visitar alguna de les orografies observes que pots aportar més informació (textos, vídeos, notícies, testimonis, llibres, fotografies, escrits, reportatges i documentals, etc... la pots fer arribar enviant un correu electrònic a correu: orografies2022@gmail.com

informacio orografies gironella

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a