L’Ajuntament de Gironella fa una crida popular per mantenir viva l’Almorratxa per la Festa Major

L’Ajuntament de Gironella fa una crida popular per mantenir viva l’Almorratxa per la Festa Major

Enguany es recuperarà la ballada popular a la plaça de la Vila el diumenge sortint de missa per mantenir una dansa en perill d’extinció

Aquest any pel diumenge de Festa Major de Gironella es recuperarà la ballada popular de l’Almorratxa on tothom podrà afegir-s’hi amb la voluntat d’establir-ho permanentment per conservar una dansa en perill de permanència, així ho ha manifestat el regidor de Cultura, Lluís Vall.

Per aquest motiu des de la regidoria s’anima a tothom qui vulgui dansar-la, l’hagi ballat prèviament o no, a que s’apuntin als assajos que tindran lloc els divendres 29 de juliol i 5, 12 i 19 d’agost a les 9 del vespre al Local del Blat. Així, el màxim de gent del municipi l’aprendrà a ballar i en permetrà la seva conservació i posterior difusió.

La ballada del diumenge es farà amb la Cobla ciutat de Manresa en directe, tal i com s’havia fet antigament sempre aquest dia de la setmana

Actualment la ballada es fa dos cops el dissabte dins del Festival de dansa folklòrica i enguany es prolongarà també al diumenge de Festa Major, 21 d’agost, sortint de missa.

Amb aquesta decisió es torna a reconèixer i a posar en valor la cultura popular del municipi que comptarà amb una gran festa en què s’hi inclouran exposicions commemoratives de l’Almorratxa o la presència dels Gegants, l'Antònia i el Tomàs.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a