Comença l’elaboració del Mapa del Patrimoni Cultural Local de Gironella

foto llobregat

Recollirà dades del patrimoni cultural i natural del municipi i establirà mesures per protegir-lo i conservar-lo

El passat dia 21 de juliol de 2017 es va iniciar l’elaboració del Mapa de Patrimoni Cultural de Gironella, fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. El  Mapa del Patrimoni Cultural local  té per objectiu la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i la seva valoració, permetent així que l’Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social.

D’aquesta manera s’unifica i es garanteix l’accés de tothom la informació; i es facilita la gestió i conservació del conjunt del patrimoni local; la seva difusió als ciutadans; la presa de decisions en el planejament urbanístic; l’establiment de diferents modalitats de rutes didàctiques i turístiques; la planificació de la senyalització; etc.

El regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, explica que amb aquesta nova eina “l’Ajuntament i la ciutadania disposarem d’un document únic on quedaran ben recollides les característiques que cal conservar de la nostra vila”. En aquest sentit, creu que serà “una molt bona eina per fixar criteris i tenir un punt de partida per qualsevol actuació que calgui fer a partir d’ara”.

 

Què s’hi podrà consultar?

Actualment s’accedeix a la informació pública dels elements del Mapa del Patrimoni mitjançant un Sistema d’Informació Geogràfica, amb el que es pot visualitzar la informació de cada element localitzat al mapa municipal i que permet fer diferents cerques dins de la mateixa fitxa o en el conjunt global del municipi. També es pot accedir a la memòria de valoració del conjunt patrimoni, una introducció històrica al terme, així com d’altra informació d’interès en la gestió com són els índexs  que condueixen a la legislació corresponent per a la gestió del patrimoni cultural i natural.

L’accés a aquesta versió pública dels Mapes és a través de la web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia. A més, existeix també una versió d’ús exclusiu per l’Ajuntament, ja que conté determinades informacions de caràcter sensible (fitxes senceres o camps concrets de les fitxes), la difusió de les quals podien ser perjudicials per la seguretat dels béns inventariats.

Actualment, 150 municipis de la demarcació de Barcelona ja disposen del Mapa del Patrimoni Cultural.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a