La recreació històrica dels fets de 1714 tindrà enguany un caire més reivindicatiu

presentacio Festa major

 Els directors de la representació amb l'alcalde i alguns dels participants

L’ajuntament de Gironella, conjuntament amb els directors de l’obra i alguns dels seus protagonistes, ha presentat avui la recreació històrica dels fets de 1714: “L’Onze de Setembre i Gironella”. Enguany aquesta recreació pren un caire més reivindicatiu perquè, com ha indicat l’alcalde David Font i el director de l’obra Joan Rigat, “els paral·lelismes entre allò que passava al 1714 amb la privació de llibertats, passa també avui al 2018”. Per això ja han anunciat una representació un punt més reivindicativa, amb un agraïment i record a presos polítics i exiliats del nostre país.

La representació, com ha explicat la també directora Maria Casellas, té com a fil conductor la història d’una nena, l’Eulàlia, que marxa de Gironella i viu en primera persona la Guerra de Successió a la ciutat de Barcelona. Amb un text adaptat ja l’any passat, es vol que els espectadors coneguin el fil conductor de la història i no els detalls concrets de cada una de les dates i situacions que es van viure.

A la representació hi intervenen gairebé un centenar d’actors i actrius, així com un nombrós grup de persones voluntàries que treballen darrera l’escenari, i entitats que fan possible, un any més, que es pugui representar. Enguany s’avança la data de la representació: serà el 8 de setembre a les 22:00h a les roques del Pont Vell. Les entrades ja estan a la venda a les oficines municipals i a través del següent enllaç.

Per acabar l’alcalde, David Font, ha agraït la implicació de l’àrea de cultura i de totes les persones que fan possible la representació, ja que sense elles no seria possible haver arribat a les 19 edicions.

 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a