L’11 de setembre i Gironella es renova amb un relleu generacional

0907 11setembre

La representació serà dissabte 7 de setembre a les 22.00h

L’11 de setembre i Gironella arriba a la 19a edició amb un relleu generacional dels actors principals que va començar fa 4 anys, quan Maria Casellas i Joan Rigart van agafar el paper de directors escènics.

La presentació de l’espectacle s’ha fet aquest dijous al matí a les roques del Pont Vell, ubicació on es duu a terme l’obra, amb la presencia de Lluís Vall, regidor de Cultura i Maria Casellas, directora escènica. Durant l’acte, Vall ha destacat que es manté l’equip format l’any 2016, i ha agraït a tots els voluntaris i entitats la feina que de forma desinteressada treballen i participen durant més de dues setmanes per fer possible la representació.

Maria Casellas ha explicat que l’obra és una recreació històrica ficcionada que s’articula al voltant del personatge principal, l’Eulàlia, una jove gironellenca que valora el poble català, les institucions i els perills que pot suposar l’arribada dels borbons al poder. A través d’aquest personatge els espectadors podran viatjar al 1714 i reflexionar sobre les guerres i les seves víctimes.

Una de les principals novetats d’enguany és la professionalització dels efectes sonors i pirotècnics, que donen emotivitat a l’obra i augmenten l’espectacularitat d’algunes escenes, fent-les més pròximes i reals. Aquests canvis a nivell tècnic també transformen la representació, que adquireix un caire més professional.

Les entrades es poden comprar per internet a través d’aquest enllaç.

L’11 de setembre i Gironella

Gironella reviu la nostra història mitjançana la ja consolidada representació de "L'11 de setembre i Gironella". Un any més us proposem viatjar en el temps i descobir la Gironella de l'època, la seva gent i com es van viure els fatídics fets de 1714, tot en un espai idí·lic, el Pont Vell i les seves roques on amb el paisatge i la màgia de la nit t'endinses en l'història de Catalunya.

El Pont Vell, fidel testimoni de la vida dels gironellencs i gironellenques els tornarà a reviure.

Per entendre el present i saber construir l futur no cal oblidar el passat. Per això coneixereu el MESTRE JORDI i la seva família; gent de nostra terra, gent com nosaltres, catalans i catalanes, vinguts d’arreu, que al llarg de les generacions han treballat i lluitat per preservar la nostra identitat i fer un País en llibertat.

Som perquè ells van ser. Serem perquè t’estimem a tu: CATALUNYA.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a