Gironella presenta la Fira de la Puríssima centrada en el comerç local

 

Paral·lelament a la fira s’estrena la campanya de promoció del comerç local

Dimarts 8 de desembre Gironella viurà una versió adaptada a la Covid-19 de la tradicional Fira de la Puríssima, centrada en el comerç local i el blat de moro escairat, com ja és habitual.

Santi Felius, regidor de Promoció econòmica, ha explicat que la fira se centrarà en 4 pilars, el comerç local, el blat de moro, l’aparador virtual i el concurs de pessebres. “Enguany, no hi haurà les tradicionals parades al nucli històric, sinó que la fira es traslladarà als comerços del municipi, que obriran les seves portes”. A més, s’ha habilitat un aparador virtual per donar visibilitat als artesans que no podran assistir.

En aquesta edició tampoc es farà el tast de blat de moro, però es repartirà un saquet de blat de moro escairat a tothom qui faci una compra el dia de la fira als comerços de Gironella. Felius explica que es vol fomentar l’ús del blat de moro a les cuines de casa, i per això es farà un sorteig a Instagram entre totes les persones que pengin una foto d’un plat fet amb blat de moro fins el dia 20 de desembre. Per facilitar la feina s’ha habilitat una pàgina web on es poden trobar receptes.

Com a actes paral·lels a la fira, es farà el concurs de pessebres, que s’exposaran a les botigues a partir d’aquest divendres 4 de desembre, dissabte 5 se celebrarà la festa de l’encesa dels llums de Nadal, diumenge 6 es presenta Ràdio Gironella, i dilluns 7 el Local del Blat acollirà l’obra de teatre “El silenci dels telers”.

Reservar entrades festa de l’encesa de les llums. Gratuït

Reservar entrades presentació Ràdio Gironella. Gratuït

Entrades “El silenci dels telers”.

GIRONELLA, LA TEVA BOTIGA

Paral·lelament a la fira, aquest cap de setmana es dona el tret de sortida a la campanya de Nadal de promoció del comerç local, “Gironella, la teva botiga”.

L’Ajuntament oferirà 20€ en vals de descompte a cada unitat familiar del municipi, que es podran bescanviar fins el 31 de gener. Per obtenir els vals els ciutadans hauran de presentar un o més tiquets de compra d’un valor total de 20€ feta als establiments adherits a la campanya, i se’ls entregarà un talonari amb 4 vals de 5€ de descompte.

Cada talonari tindrà dos vals de color vermell, que requereixen una compra mínima de 15€, i dos de color gris, que requereixen una compra mínima de 25€. Santi Felius explica que d’aquesta manera s’hi poden sumar els comerços amb productes a preu més baix, però també els comerços amb productes que tenen un preu més elevat.

Els talonaris s’entregaran els dies 5, 12, 19 de desembre i 2 de gener de de 10.30h a 13.00h, i el dia 29 de desembre, de 17.00h a 20.00h al Local del Blat. Per recollir el talonari serà indispensable presentar el DNI/NIE.

David Font, alcalde de Gironella, explica que l’Ajuntament destinarà uns 43.000€ en vals de descompte, però que arran de l’efecte multiplicador que tindran els vals es calcula que amb la campanya es farà un injecció d’uns 250.000€ als comerços del municipi.

Es pot consultar més informació de la campanya a gironella.cat/latevabotiga

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a