Gironella acull la segona edició del Festival Up Berguedà

0404 festival up bergueda

Se celebrarà del 13 al 16 d'abril a Cal Metre

 

La segona edició del Festival Up Berguedà arriba amb energies renovades i tindrà lloc els dies 13, 14, 15 i 16 d’abril a l’antiga fàbrica tèxtil de cal Metre a Gironella.

Després de l’èxit de la primera edició del certamen, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i l’Ajuntament de Gironella, redobla la seva aposta per un festival que té l’objectiu principal de promoure la innovació i l’emprenedoria entre els alumnes d’educació primària, secundària i formació professional de la comarca.

El Festival UP Berguedà es vol seguir consolidant enguany com un punt de trobada i intercanvi entre els estudiants i el món empresarial perquè ambdós s’enriqueixin mútuament.

UP Berguedà va dirigit especialment als alumnes de cinquè i sisè curs de primària i de tercer i quart d’ESO i de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de la comarca del Berguedà. Així mateix, les entitats socials i les entitats públiques, les empreses, els emprenedors i els ajuntaments del territori també són parts implicades en el projecte.

La segona edició del Festival UP Berguedà s’ha presentat aquest dimarts a Cal Metre amb la presència de Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà, Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, i el conseller de Joventut, Abel Garcia.

Josep Lara ha explicat que “és una magnífica notícia que el Festival UP Berguedà es consolidi com un punt de formació i transmissió de coneixement a la comarca després d’una primera edició molt participada. El Consell Comarcal del Berguedà està al costat dels alumnes i continuem amb la voluntat d’aplicar polítiques actives de formació per retenir el molt talent que té la comarca”.

Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha explicat tot el programa del festival i ha apuntat que “la unió fa la força i l’obligació del Consell i de l’Agència és mirar cap al futur, i justament el que volem fer en aquest festival és preocupar-nos pel futur des del present. Volem canviar la manera d’emprendre al Berguedà i si els sabem explicar bé als joves els nous moviments de la tecnologia i la digitalització els estem aportant una oportunitat de cara al futur”.

Per la seva banda, Abel Garcia, conseller de Joventut, ha exposat que “aquesta és una gran oportunitat perquè tots els joves de la comarca puguin participar en un projecte innovador que reuneix tot el talent emergent del Berguedà. Convido a tots els joves a gaudir de les activitats i a explorar al màxim totes les opcions que els ofereix el festival. Tots ells ens ajudaran a construir el futur de la comarca”.

Un programa farcit d’activitats per a tots els públics

El programa de la segona edició del certamen presenta més d’una cinquantena d’activitats que faran bullir d’activitat l’antiga fàbrica tèxtil gironellenca durant quatre dies.

Xerrades, reptes, tallers, taules rodones, espectacles, ponències, speed datings, una hackaton i diferents propostes per estimular la creativitat dels joves a través de la innovació i la tecnologia omplen un calendari d’activitats per a tots els públics.

Les novetats principals d’aquesta edició són diverses i cridaneres. L’emissió en directe del programa POP UP de Catalunya Ràdio, un espectacle aeri amb 50 drons que oferiran un cel il·luminat a l’estil d’un piromusical a les roques del pont vell de Gironella, taules rodones enfocades a les xarxes socials o cinema en 3D, entre molts altres. 

Pots consultar tota l’agenda d’actes del Festival UP Berguedà en aquest enllaç:

https://www.upbergueda.cat/

L’Espai VIP va ser un dels grans reclams de la primera edició i tornarà a portar als visitants a experimentar una gran diversitat de tecnologies.

En aquest espai es podrà gaudir de solucions interactives i immersives cada dia i per a tots els públics. Projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual, holografia, pantalles interactives, sales immersives… 

Els joves de la comarca, que visitaran el festival els dies 13 i 14 d’abril, tindran al seu abast un espai d’orientació acadèmica, formativa i ocupacional que dona un pes específic a l’oferta educativa del Berguedà.

En aquest espai hi trobaran informació i orientació sobre tota l’oferta educativa sobre cicles formatius, batxillerats, programes de qualificació professional inicial, ensenyaments artístics, l'educació d'adults, la formació a distància, els ensenyaments d'idiomes i els estudis universitaris.

A més, els joves pujaran a l’escenari del festival per donar respostes als reptes que els han plantejat les empreses el territori. Durant el curs escolar han rebut un total de 30 reptes repartits en diferents àmbits: canvi climàtic, cultura, empreses i socials.

Les xerrades i ponències en el marc de la segona edició del festival portaran a l’UP Berguedà a persones tan reconegudes com Xavier Marcet, Canal Malaia, Norman Lopez, Nadine Romero, Jordi Reche, Ignasi Montagut, Albert Lloreta, la Caçadora de Masies, Rosaura Alastruey o Raquel Camps.

Tots ells participaran i transmetran els seus coneixements al públic amb l’objectiu de consolidar el Festival UP Berguedà com la gran cita anual del talent i la innovació per inspirar a estudiants, empresaris i assistents de la comarca del Berguedà.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a