La Generalitat construirà la nova estació d’autobusos de Gironella

estacio autobusos gironella

L’Ajuntament de Gironella arriba a un acord amb la Generalitat de Catalunya per la construcció de la nova parada d’autobusos.

En una reunió el passat 22 de novembre amb el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, el director General d’Infraestructures i Mobilitat, Xavier Flores, i el subdirector General d’Infraestructures, David Prat, l’Ajuntament i la Generalitat van formalitzar l’acord per construir la nova parada d’autobusos a Gironella.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha encarregat a l’empresa pública Infraestructures.cat la redacció del projecte, que està previst per la primavera del 2018. Fruit d’aquest acord, les obres que estaven previstes per començar a finals de 2017, s’endarrereixen al 2018, amb l’objectiu de que la nova parada pugui entrar en servei durant el 2019.

David Font, alcalde de Gironella, afirma que “vam detectar l’interès del govern per invertir en infraestructures de transport públic, ja que al Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2020 així es detalla com un dels eixos prioritaris del govern.” Font afegeix que s’han mantingut converses durant mesos, i fruit del treball “s’ha aconseguit que s’aposti també per aquesta actuació a la comarca, donat que l’estació que ha d’anar a la ciutat de Berga, el govern municipal encara no ha decidit en quin punt es vol ubicar.”

La nova estació forma part del projecte d’urbanització de la Plaça de l’Estació de l’Ajuntament de Gironella, que té un cost total de 1.225.838€, dels quals 400.000€ corresponen a l’estació d’autobusos.  Inclou la creació d’aquesta estació d’autobusos i la reconstrucció de la Plaça de l’Estació. A banda del finançament que aporta la Generalitat, l’obra ja compta amb una aportació de 350.000€ de la Diputació de Barcelona, i de 216.000€ de l’empresa GESDIP SAU, propietari del terreny annex a l’estació.

L’ajuntament també es farà càrrec de l’expropiació dels terrenys que ocupa tot el projecte d’urbanització, que són propietat d’ADIF. Amb converses amb l’empresa pública, s’ha establert donar inici a l’expedient d’expropiació forçosa amb acord de preu, que serà proper als 195.000€.

Aquí es pot consultar el Plànol del projecte

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a