L’Ajuntament actua a la gespa del camp de futbol de Gironella per assegurar-ne una bona conservació

20170322 futbol

Les feines s'han centrat en els materials de farciment de la gespa artificial, perquè continuïn en perfecte estat

L’Ajuntament de Gironella ha portat a terme, en els darrers mesos, diversos treballs que permeten assegurar el bon estat de la gespa artificial del camp de futbol per a la pràctica esportiva. En aquest sentit, el passat mes de setembre es va fer una primera actuació de manteniment bàsic de la gespa.

Per reforçar aquesta feina, a principis d'aquest mes es va fer una segona intervenció de manteniment i posada a punt que va incloure la neteja de l’espai, la verificació de l’encolat i les juntes de la gespa i la redistribució del farciment de la gespa.

Concretament, es va fer una neteja de l’espai, es van repassar totes les juntes d’unió, les línies de marcatge i els punts de penal, i es va procedir a l’encolat utilitzant un adhesiu de poliuretà compatible amb la gespa. A continuació, es va descompactar la gespa sintètica amb mitjans mecànics específics per remoure el farciment de la superfície, descompactant i alternant amb raspalls per redistribuir-lo uniformement per tota la superfície del camp. Aquesta operació permet donar volum al farciment i ajuda a protegir la fibra (la gespa) per preveure el seu desgast i retardar la seva decantació i degradació natural. A més, també facilita el drenatge de l’aigua.

Per la regidora d’Esports, Maria Àngels Sallés, aquestes actuacions han permès millorar les condicions d’un camp que “acull molta activitat i, per tant, pateix un cert desgast”. Sallés remarca que el de Gironella és “un dels camps més ben cuidats de la comarca” i creu que actuacions d’aquestes característiques són les que permeten assegurar que ho continuï sent. “Amb el temps la gespa s’aplana, i cal actuar-hi perquè el farciment torni a estar en perfectes condicions”, apunta la regidora. Sallés recorda, també, que aquestes actuacions se sumen a les obres que es van dur a terme aquest estiu al camp, incorporant-hi un quart vestidor

El conjunt de les dues actuacions ha tingut un cost de poc més de 2.000 € contemplats als pressupostos municipals.

El camp de futbol, que és de gespa artificial des del 2008, dóna serveis a les activitats extraescolars de les escoles, a les iniciatives del Consell Esportiu del Berguedà i de manera especial als 13 equips i més de 150 esportistes que en les diferents categories participen al centenari Club Atlètic Gironella.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a