La piscina estrena un elevador que permet l’accés a l’aigua de les persones amb mobilitat reduïda

20170612 piscina

Avui s’ha posat en marxa la venda d’abonaments, També com a novetat, el bar incorpora una nova terrassa

L’Ajuntament de Gironella ha presentat aquest matí la nova temporada de la piscina municipal, que des d’aquest any disposarà d’un elevador hidràulic per permetre l’accés de persones amb mobilitat reduïda als vasos d’aigua. Fins ara, aquestes persones tenien l’accés adaptat a totes les instal·lacions però no podien accedir fins a l’interior de l’aigua. Amb aquesta millora, Gironella afegeix un al·licient més a unes piscines que ja són referents a la comarca per la mida, que és olímpica, i pel bon estat de conservació dels entorns i els serveis que s’hi ofereixen.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha explicat que aquesta mesura va en la línia “fixada des de fa temps” d’”oferir igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans de Gironella”. En aquest sentit, cal recordar les intervencions per fer els passos de vianants accessibles o la posada en funcionament de l’ascensor que connecta Cal Metre amb el nucli històric.

Tal com ha explicat la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Gironella, Maria Àngels Sallés, la nova cadira s’activarà sota demanda i se n’encarregaran els socorristes de la piscina. Un cop dins l’aigua, caldrà que l’usuari disposi d’una ajuda (familiar, amic o professional) o que disposi de l’autonomia suficient per garantir la seva seguretat. Per presentar l’aparell, s’ha desplaçat fins a les instal·lacions un usuari de la Residència Sant Roc, acompanyat per professionals de la fundació, i s’ha pogut comprovar de primera mà la utilitat de la nova cadira.

El cost d’aquest aparell ha estat de 6.400 € que han comptat amb una subvenció de 4.000 € provinent de la Diputació de Barcelona.

Nova terrassa

L’Alcalde i la regidora han explicat, també, que els darrers mesos s’han dut a terme algunes millores a les instal·lacions: s’han arreglat les rajoles de les piscines que havien patit desperfectes pels canvis de temperatura durant l’hivern, s’han pintat el bar i els vestidors i s’ha ampliat la zona de terrassa del bar, que passarà a ocupar la zona de l’antiga pista de vòlei. Amb la incorporació de dues noves pistes, l’any passat, al costat del Pavelló, s’aconsegueix alliberar un nou espai dins el recinte de la piscina i incidir en la funció social d’aquest equipament. “No volem que sigui només un espai aquàtic i esportiu, volem que hi hagi ambient social”, ha explicat Sallés. Aquesta mesura, juntament amb la reordenació dels espais del bar i la taquilla, farà que l’entrada a l’equipament pugui ser més fluida.

Activitats durant tot l’estiu

La regidora també ha detallat que se seguiran programant activitats dedicades als adults i als més petits durant el mes de juliol. Concretament, s’ha programat un curs d’Aquagym pels dimarts i dijous de 10 a 11, i dos cursos de natació infantil: un pels nens que no saben nedar, i un pels que necessiten millorar les habilitats aquàtiques. El primer curs es farà de dilluns a divendres de 16.00 a 16.45 h, i el segon de 17.00 a 17.45, també de dilluns a divendres. A banda, els usuaris continuaran comptant amb un servei de Bibliopiscina.

Sallés també ha destacat que la piscina compleix amb les mides de piscina olímpica, i precisament per això s’hi habilita un carril que permet, a partir de les 7 del vespre, que els nedadors hi puguin entrenar amb tranquil·litat.

Obertura i abonaments

L’obertura de la piscina serà aquest dissabte, i durant tot el dia s’hi podrà accedir gratuïtament. A la mateixa taquilla s’hi podran adquirir les entrades i abonaments, que també es poden comprar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Gironella. En el cas de les activitats aquàtiques, només serà possible formular les inscripcions a la taquilla. L’horari de la piscina es mantindrà com els anys anteriors: de 10 del matí a 8 del vespre. Com també és habitual, els usuaris de la piscina es podran acollir a diferents descomptes que podeu consultar clicant aquí, i tindran l’entrada gratuïta a partir de 70 anys.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a