Un any més, Gironella viu les festes de Nadal

Un any més, Gironella és Nadal

Gironella engega el Nadal amb el Pessebre Vivent al nucli antic i acaba amb la cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient

El nucli antic de Gironella ha acollit el Pessebre Vivent, una de les tradicions més significatives del poble, en què es representen escenes com l’adoració, els romans, l’infern o les rentadores el passat diumenge 21 de desembre.

Nombrosos visitants han pogut gaudir a partir de les 18h d’aquest esdeveniment en què hi participen diverses associacions de la localitat com l’Associació Escolta i Guia Sebastià Montraveta, La Gresca, les AMPA de l’Escola Gironella i la FEDAC Gironella, la Coral Estel i la Colla Gegantera de Gironella i Viladomiu Nou i en què es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gironella.

Les festes de Nadal han seguit amb el reinventat Parc de Nadal, el 24 de desembre, en què al voltant d’un centenar de nens i nenes han gaudit de les diferents activitats nadalenques al Local del Blat de la vila.

Enguany, s’ha apostat per la creativitat, la diversió i l’entreteniment, tal i com explica Martí Santamaria, regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Gironella. Així, els pares han pogut estar tranquils durant unes hores mentre els més menuts han pogut fabricar el bastó per fer cagar el Tió i una carta i un fanalet per rebre els Reis Mags d’Orient.

A la tarda, la quitxalla ha pogut gaudir d’un concert-espectacle titulat Fem cagar el Tió a càrrec d’Ambäukatunàbia.

El dissabte 27 de desembre, l’alcalde de Gironella, David Font, ha rebut el Patge Gercai que ha recollit les cartes de tots els nens i nenes del municipi que s’ha acostat a l’Avinguda de Catalunya.

Unes cartes que rebrien Ses Majestats els Reis Mags d’Orient que arribaven en barca el passat 5 de gener, com ja és tradició. Després de ser rebuts pel batlle, la Pubilla i l’Hereu de Gironella, davant centenars de mirades d’encuriosits, ha començat la cavalcada pels carrers de la vila i en què finalment, l’alcalde ha entregat la clau del municipi perquè els Reis portessin tots els regals en la nit més màgica de l’any.

L’entrada del 2015 també s’ha celebrat amb una revetlla molt concorreguda a la Local del Blat i que ha estat amenitzat amb música de diferents èpoques a càrrec dels Dj Altarriba, Dj Garcia i Dj Weah. La festa ha estat organitzada per l’Associació de Comerciants de Gironella amb la col·laboració del Consistori.

 

Galeria fotogràfica #GironellaésNadal


Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a