Gironella es prepara per viure 6 dies intensos de Festa Major

Gironella es prepara per viure 6 dies intensos de Festa Major

Es mantenen els actes ja consolidats i es segueix apostant per la qualitat i la diversitat d'actes.

Gironella comença el proper dijous 14 d'agost la seva Festa Major, que durant 6 dies omplirà diversos espais de la Vila d'activitats adreçades a tots els públics.
En la roda de premsa de presentació del programa d´actes, l´Alcalde, David Font, ha destacat que “és un programa d´actes pensat per a tothom i ubicat a diversos espais del municipi”.
Enguany hi haurà un actes a la piscina municipal i es recuperarà també la plaça del Cinema, lloc on anys enrera s'hi desenvolupava el gruix d'actes, per a un dels actes infantils.
La Festa Major de Gironella és una de les festes de referència de la comarca, per la participació dels vilatans i vilatanes, així com pels nombrosos visitants de pobles veïns, sobretot en els concerts i balls a plaça. “En aquest sentit, continuem apostant per la qualitat de les dues orquestres que actuaran diumenge, La Principal de la Bisbal, i dilluns, la Montgrins”.
Si bé l'organització de la Festa Major està liderada per l'Ajuntament, també compta amb la participació d'entitats i persones privades, sense la col·laboració de les quals, seria difícil poder-la organitzar tal i com es fa des de fa uns anys, l'Alcalde ha agraït la seva participació.
El disseny del programa d'enguany, a càrrec del gironellenc Martí Barcons, combina elements de la festa i de la Vila, amb una imatge moderna i tradicional alhora. Ja no només en la portada, sinó també en l'interior, hi ha diversos elements característics de Gironella i de la pròpia festa, que han de permetre que el lector identificar-los i conèixer aquells que no tingui tant presents.
El regidor de festes, Roger Ballús, ha fet referència als diversos actes programats per als 6 dies de Festa Major.
Dijous, dins la Festa Major Jove, hi haurà un concert de Prohibit el Pas i Llibert Fortuny a la Piscina Municipal.
El divendres, i ja a la Font del Balç els concerts programats seran a càrrec de Barralliure! I Germà Negre, a continuació DJ's Ernest Codina i DJ Weah.
Dissabte, serà el torn de Bamboo Bebop i Afrochi Gawa, seguidament Dj's Stroika presenta: DJ Shakur i DJ Warsaw.
Dissabte a la nit, tindrà lloc la XLIV edició del Festival de Dansa Folklòrica amb Els Amics de l'Almorratxa de Gironella, l'Esbart Manresà i l'Esbart Maragall de Barcelona.
Pel què fa als concerts i els balls de plaça, així com les sardanes, diumenge serà a càrrec de La Principal de la Bisbal, i dilluns, com ja és tradició, ens acompanyarà l'orquestra Montgrins.
Arrel de la bona rebuda que va tenir l'any passat, es mantenen els tres actes adreçats als infants, divendres a la tarda espectacle infantil “Contes que mai s'obliden” amb Gemma Rosell i Antònia Molera.
Dissabte, Festa infantil de l'escuma amb Parentesis Grup, a la Plaça del Cinema, i dilluns, a la Font del Balç, Concert infantil amb Ambäukatunâbia.
La Festa Major finalitzarà dimarts, amb la Cantada d'Havaneres amb Els Pescadors de l'Escala, que enguany han estat guardonats amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.
El pressupost per a enguany es manté respecte a l'edició de l´any passat i és de 58.000 euros.
A Gironella ja ho tenim tot apunt per gaudir durant 6 dies dels 29 actes programats, tot esperant una bona afluència de públic i que els actes, siguin un any més, un èxit de tots.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a