L’Ajuntament de Gironella escolta la veu dels joves i marca la línia de treball fins l’any 2019

20170330 joventut

La diagnosi del Pla Local de Joventut recull les principals inquietuds dels joves gironellencs

L’Ajuntament de Gironella va presentar el passat 25 de març la diagnosi del Pla Local de Joventut (PLJ) del municipi a la Llar d’avis. Una desena de joves d’edats compreses entre els 16 i els 20 anys van assistir a l’acte, que va comptar amb la presència del regidor de joventut, David Saborido, i amb el dinamitzador juvenil del municipi, Alexis Aguilar.

Saborido es mostra “gratament sorprès” del fet que la presentació s’acabés transformant en un debat juvenil al voltant del resultat de la diagnosi de l’estudi que va realitzar la Fundació Pere Tarrés l’any passat als diferents grups de joves. La diagnosi del PLJ defineix les línies o polítiques que hauria de treballar el municipi per tal de donar resposta a la demanda juvenil fins l’any 2019.

La presentació que va servir com a document de suport –la podeu consultar aquí- es basa en l’estudi dels aspectes que més preocupen el jovent de Gironella, com ara ser també partícips en la decisió d’activitats municipals, el foment de l’esport i dels actes culturals per a joves, l’ocupació, la millora del transport públic en termes de connectivitat entre comarques, ajuts al lloguer per a joves, etc. 

Els joves assistents van poder valorar que molts dels punts que recull la diagnosi del PLJ ja s’estan duent a terme, però que cal treballar per conservar-ho i consolidar-ho, com ara la millora d’algunes festes municipals: la potencialitat del carnestoltes, la participació activa a la Festa Major, l’aparició de la Setmana de la Joventut com a foment d’activitats joves per a l’estiu, etc. També van refermar la voluntat de tenir un espai jove on poder trobar-se per poder fer més cohesió juvenil, a més de tenir un espai de reunió i emprendre noves idees de diferents grups de joves per traslladar-les a l’Ajuntament.

Tant el regidor com el dinamitzador consideren que és “vital” que aquest tipus de reunions o debats joves se celebrin periòdicament, perquè les consideren “el canal més efectiu per conèixer de primera mà les preocupacions o idees dels joves del municipi”. Reclamen, això sí, que hi hagi més assistència per poder aprofitar les trobades al màxim.

Els assistents van valorar positivament la participació de la joventut municipal en tots els actes, activitats o festes que es duen a terme, però també es van mostrar alarmats per la dificultat de trobar gent que vulgui participar en la seva organització. Per aquest motiu, des del consistori, i en col·laboració amb la renovada i activa Associació de Joves de Gironella, es passarà una enquesta a l’INS Pere Fontdevila que permeti conèixer les inquietuds, preferències i idees dels nostres joves. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a