L’Ajuntament de Gironella instal·larà plaques solars fotovoltaiques en edificis municipals

0114 generica gironella dron

Està previst que s’instal·lin al llarg del 2022

Aquest 2022 l’Ajuntament de Gironella ha fet una gran aposta per la sostenibilitat i per continuar amb la transformació verda del municipi com demostra el pressupost municipal: dels 2.706.507,59€ d’inversions, 1.315.039,38€ estan destinats a actuacions d’estalvi energètic i mobilitat sostenible, com ara la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques al Local del Blat.

David Font, alcalde del municipi, explica que “l’Ajuntament ha de predicar amb l’exemple i apostar per instal·lacions d’energies renovables, de fet, també està previst la instal·lació de biomassa i de xarxes de calor en diversos edificis, per aconseguir un estalvi energètic però també econòmic.” 

Al Local del Blat està previst instal·lar-hi 90 plaques de 480 kWh amb connexió a la xarxa elèctrica de l’edifici, i per tant, l’energia produïda serà injectada a la xarxa en el mateix moment de la seva generació, comenta Font. “Paral·lelament l’Ajuntament Gironella forma part dels 37 municipis escollits per la Diputació de Barcelona per instal·lar plaques solars fotovoltaiques en equipaments municipals, i aquestes es col·locaran a la Biblioteca Municipal”, afegeix l’alcalde.

La previsió és que amb la instal·lació del Local del Blat es produeixin un total de 48.290kWh a l’any, generant un estalvi de les emissions de CO2 anual de 17,24 tones de C02, i a la Biblioteca es preveu un estalvi de 13,14 tones de C02 a l’any, i un estalvi de 20.250kWh a l’any.

A més, el consistori està treballant amb un nou projecte d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a la zona esportiva, que es planificaria de cara al 2023.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a