Gironella instal·la dos desfibril·ladors més al municipi

1901 dea gironella

El municipi disposa ja de 8 desfibril·ladors i segueix treballant amb l’objectiu de tenir-ne fins a 18 d’instal·lats

L’Ajuntament de Gironella  ha instal·lat dos nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA), un a l’espai Sant Tomàs, i l’altre al costat de l’Escola Sant Marc – Bassacs, amb l’objectiu de convertir el poble en un municipi cardioprotegit. Els nous dispositius se sumen als 6 que ja hi havia instal·lats al municipi:  al camp de futbol, al pavelló, a la biblioteca, a l’ajuntament, a l’Escola Gironella, i un de mòbil dins el vehicle dels agents locals.

La regidora de salut pública, Mª Teresa Terricabres, explica que la intenció de l’ajuntament és arribar fins al 18 desfibril·ladors, garantint així que n’hi hagi a prop dels centres educatius, i a tots els barris i colònies del municipi, convertint així Gironella en un municipi cardioprotegit. Terricabres afegeix que tot i que pugui semblar que 18 dispositius són molts per Gironella, el municipi és molt dispers i l'ajuntament vol que tots els barris i les colònies  disposin  dels mateixos serveis. 

A més,  en els darrers anys, l’ajuntament, conjuntament amb la Diputació, han organitzat cursos gratuïts i oberts a la ciutadana sobre primers auxilis i alhora per aprendre a fer funcionar els dispositius DEA.

 

Què és un DEA i per a què serveix?

Els DEA són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratories. El dispositiu identifica les arítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a