L’Ajuntament de Gironella i la Generalitat presenten el projecte i signen el conveni per construir l’estació d’autobusos amb la Generalitat

 

També s’ha fet la signatura del conveni de la cessió d’un tram de la carretera C-1411z

David Font, alcalde de Gironella, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín han signat avui dos convenis que estableixen les bases de col·laboració per a la construcció d’una nova parada d’autobusos al municipi i la cessió i l’execució d’obres de millora d’un tram de la C-1411z. Aquests dos acords comportaran la inversió propera a 1M d’euros, per part del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Segons el conveni que s’ha formalitzat, el Departament construirà una nova parada d’autobusos a l’avinguda de Catalunya, que “permetrà una de transformació del poble i una millora del transport públic pels gironellencs i gironellenques”, afirma Font. “Vam començar aquest projecte al 2017 amb el conseller Rull, l’hem seguit ara amb el conseller Calvet i avui el materialitzem”. L’alcalde també ha detallat tot el procés fins a arribar a aquí: redacció del projecte, expropiació dels terrenys que eren de titularitat privada, modificacions urbanístiques per permetre’n la construcció i la cessió del terreny a la Generalitat.

El secretari Isidre Gavín ha anunciat que la Generalitat licitarà les obres la primavera vinent, amb un pressupost aproximat de 750.000 euros i el termini d’execució previst de sis mesos, i un cop construïda, l’Ajuntament serà l’encarregat del manteniment i gestió de la parada. Amb aquests calendaris, Gironella podria gaudir d’una estació en funcionament aproximadament a la primavera del 2022.

signatura-conveni

Millora de la C-1411z

D’altra banda, Gavín i Font també han signat el conveni per a la cessió de la Generalitat a l’Ajuntament d’un tram de la C-1411z al seu pas pel municipi, atès que ha perdut la funcionalitat de carretera i ha adquirit la condició de xarxa viària municipal, amb un trànsit majoritàriament local, en concret el tram que va de l’Avinguda Catalunya, 42 fins al límit del municipi amb Olvan. Així mateix, l’acord preveu que el Departament de Territori i Sostenibilitat aportarà 200.000 euros per tal que el govern municipal executi en el tram cedit obres de millora.

El tram que es traspassarà té un quilòmetre de longitud. En aquest tram, l’Ajuntament executarà treballs de millora; com asfaltat, creació de passos de vianants elevats, instal·lació de noves baranes de seguretat a l’entorn del pont nou, la pavimentació de les voreres pendents o l’arranjament de vorals. Així mateix, serà l’encarregat del manteniment futur de tot el tram.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a