Gironella netejarà de fang i llots el tram nord del riu Llobregat

0921 neteja fangs 

Es netejaran 4.800m3 entre el Pont Vell i Ca la Margaret

L’Ajuntament de Gironella licita les obres de neteja de fangs i llots de la llera del riu Llobregat al seu pas per Gironella, concretament entre el Pont Vell i el pont d’accés nord de Gironella, a l’alçada de Ca la Margaret.

Des de la construcció de la resclosa fa prop de 2 anys, sumat als episodis continuats de fortes pluges que han provocat petites avingudes, que juntament amb els arrossegaments propis del riu, han provocat l’acumulació de gran quantitat de fangs i llots, i en alguns punts de la zona surten a la superfície. De fet, aquest tram no s’hi havia actuat mai fins a dia d’avui.

David Font, alcalde de Gironella, explica que la amb aquesta nova actuació es continua la neteja que es va ferl’any 2020, entre el Pont Vell i el Pont de les Eres, i “estem treballant per poder actuar, en els propers anys, entre el Pont de les Eres i la zona esportiva”. 

Font ha destacat que anualment el consistori fa petites actuacions per evitar l’acumulació de sediments en un punt concret, però enguany era necessària una actuació més important, afegeix Font.

L’actuació té un cost estimat de 128.251,90€, dels quals el 80.000€ estan subvencionats per l’Agencia Catalana de l’Aigua. I es preveu que comencin a mitjans d’octubre, amb una durada prevista de 3 setmanes, sempre que les condicions metereològiques i hidràuliques ho permetin.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a