S’instal·len 8 elements reductors de velocitat a Gironella

S’instal·len 8 elements reductors de velocitat a diferents punts de Gironella

Coneguts com “esquenes d'ase”, aquests elements reductors haurien d'obligar als conductors a reduir la velocitat entre un 20-30%.

Gironella tindrà a partir d'aquesta setmana 8 nous elements reductors de velocitat, coneguts com “esquenes d'ase”. La instal·lació d'aquests reductors de velocitat es fa per millorar la seguretat viària, tant de vehicles com vianants, i evitar conduccions a velocitats superiors a les permeses a la via, sobretot en zones on s'ha pogut comprovar que és així.

Aquests elements reductors s'instal·laran durant aquesta setmana en diferents punts de Gironella. Concretament, 3 d'ells van a la carretera Bassacs, 2 a l'avinguda Catalunya, 2 més al carrer Farguell i un altre s'hauria d'instal·lar a la carretera de Vic, però resta pendent de l'autorització administrativa per part de la Generalitat de Catalunya, titular de la via. A banda, es reforçarà la senyalització vertical i horitzontal en aquests punts.

Una “esquena d'ase” és un element físic reductor de velocitat, fet amb el mateix asfalt de la via, de forma arrodonida, amb una llargada de 4 metres i una alçada que, en el cas de Gironella, anirà entre els 7 i 10 cm. Té un grau d'inclinació de 5 graus i hauria d'obligar als vehicles a disminuir la velocitat entre un 20-30% sobre la que circulen. Aquest element, homologat pel Servei Català del Trànsit, ha estat l'escollit per l'equip de govern de Gironella.

Aquesta inversió té un cost de 18.920,04 euros que assumeix íntegrament l'Ajuntament de Gironella dins de la partida global de millores de la via pública. I la voluntat és seguir amb la implantació d'aquests elements en altres punts on així s'aconselli. Les obres van a càrrec de l'empresa berguedana Pasquina SA.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a