L’ascensor d’accés al nucli històric de Gironella, una realitat

L’ascensor d’accés al nucli històric de Gironella, una realitat

L’alcalde de la vila, David Font, i el diputat delegat d’Infraestructures, urbanisme i habitatge, Marc Castells, també han presentat el projecte de vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli urbà

La nova actuació municipal s’ha donat a conèixer durant la presentació de dos projectes que milloraran l’accessibilitat i la mobilitat de les persones grans i amb mobilitat reduïda a Gironella: L’ascensor d’accés al nucli històric, del que ja s’informava el passat 29 d’octubre aquí, i la vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli urbà.

Amb les dues noves actuacions es compleix la voluntat de l’actual equip de govern, encapçalat per Font, per millorar l’accessibilitat de les persones grans i les que tenen mobilitat reduïda.

La posada en funcionament del nou ascensor hidràulic, amb capacitat per a 8 persones i que servirà per salvar 20 metres de desnivell entre la riba del Llobregat i la plaça de l’Ajuntament, tindrà un cost total de 114.500’01 euros dels que un 90% ja estan finançats. La Diputació de Barcelona hi aportarà 49.000 euros, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat hi destinarà més de 56.000 euros mitjançant el programa Leader i 7.000 euros provindran de l’Ajuntament de Gironella.

La construcció del nou mitjà de transport no afectarà l’antiga muralla de Gironella, considerada un bé cultural d’interès nacional, i els terrenys privats han estat cedits mitjançant un conveni, per la qual cosa no han suposat cap despesa econòmica pel consistori.

El nou mitjà de transport entrarà en funcionament abans de la Festa Major 2015 segons l’alcalde de la vila, David Font

El segon projecte presentat aquesta tarda és el de la vorera entre el barri de Cal Blau i el nucli urbà. Amb un cost final de 151.000 euros, la Diputació de Barcelona n’assumirà la totalitat tal i com ha explicat Marc Castells, Diputat delegat d’Infraestructures, urbanisme i habitatge i que també ha estat present a la presentació.

Actualment, 140 esgraons separen Cal Blau del centre urbà i amb aquesta nova actuació es posarà fi a la problemàtica de transport, d’accessibilitat i de seguretat.

Cal tenir en compte que uns 750 vehicles circulen diàriament pel tram en què s’hi ubicarà la nova vorera, que comptarà amb totes les mesures necessàries, per garantir la seguretat viària de tots els habitants que hi passin diàriament.

Tant Font com Castells, han destacat el compromís amb l’accessibilitat, la seguretat viària i la millora de la qualitat de vida amb aquestes dues actuacions municipals.

Després de ser aprovat en l’última junta de govern, l’ascensor públic serà el primer projecte que es portarà a terme. El proper pas serà la licitació pública, prevista per principis del mes d’abril, i després de tres mesos d’actuació ja estarà disponible per a tots els vilatans i vilatanes, tal i com ha explicat David Font.

Durant la presentació s’ha manifestat la intenció, a llarg termini, d’urbanitzar i fer peatonal la zona de Cal Metre.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a