Comença la construcció de l’ascensor d’accés al nucli antic

Comença la construcció de l’ascensor d’accés al nucli antic de Gironella

L’equipament municipal, que salvarà una distància de 20 metres entre la riba del Llobregat i la plaça de l’Ajuntament de Gironella, serà una realitat abans de la Festa Major

Aquest dimarts 21 d’abril s’ha començat a construir l’ascensor que servirà per millorar l’accessibilitat i la mobilitat de les persones grans i amb mobilitat reduïda a Gironella, una de les principals voluntats de l’actual equip de govern. L’alcalde, David Font, ha informat que està previst que la construcció del nou mitjà de transport del municipi es finalitzi el proper 15 de juliol.

La posada en funcionament del nou ascensor hidràulic, amb capacitat per a 8 persones, tindrà un cost total de 114.500’01 euros dels que un 92% ja estan finançats. La Diputació de Barcelona hi aportarà 49.000 euros, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat hi destinarà més de 56.000 euros mitjançant el programa Leader i 7.000 euros provindran de l’Ajuntament de Gironella.

L’empresa adjudicatària de la construcció del nou ascensor és Construccions Solà-Cardona SA de Gironella

La idea de construir aquest ascensor sorgeix mesos enrere després de buscar solucions per dinamitzar el nucli antic de Gironella, una zona que ha patit despoblació i que ha perdut nombrosos comerços i establiments.

Per aquest motiu, i després de la visita de tècnics de la Diputació a la zona afectada, es va proposar la construcció d’aquest equipament que ha d’ajudar a connectar dos nuclis de la vila separats per un desnivell de 20 metres d’alçada.

L’ascensor que ja s’ha començat a construir estarà plenament integrat a l’entorn, tenint en compte que es troba davant de la muralla, un bé cultural d’interès nacional, i que és visible des de tots els punts de Gironella, fins i tot des de l’autovia.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a