Comença la construcció de la nova vorera entre Cal Blau i el nucli urbà de Gironella

Comença la construcció de la nova vorera entre Cal Blau i el nucli urbà de Gironella

Les previsions anuncien que la construcció s’iniciarà el proper dimarts, 13 d’octubre i segons l’equip de govern de CiU podrien acabar-se pels volts de Nadal

La vorera de gairebé 2 metres d’amplada que unirà als vianants del barri de Cal Blau i el centre de la vila a través de la BV-4132 començarà a ser una realitat el proper dimarts, 13 d’octubre. Així, els podran caminar sense perill pel tram de mig quilòmetre que els separa del nucli urbà un cop entri en funcionament.

L’alcalde, David Font, ha explicat que si el pressupost final ho permet es posarà il·luminació al llarg del tram i s’arranjarà la rotonda que inicia l’accés al barri.

Com ja s’informava el passat 10 de febrer aquí, aquesta obra és molt important per millorar la mobilitat i l’accessibilitat dels veïns del barri de Cal Blau, en una zona on hi transiten molts vehicles i que l’alternativa són unes escales que no compleixen les garanties d’accessibilitat. La nova vorera arribarà després de molts anys de reivindicació pels veïns de la zona.

L’obra tindrà un cost total de 151.087,86 euros, dels quals 146.555,22 estan subvencionats per la Diputació de Barcelona i els 4.562,64 euros restants seran finançats pel Consistori

Les obres tindran una afectació a la via, tallant-se temporalment l’accés al barri de Cal Blau per la pròpia carretera de Casserres, i desviant-se el trànsit per la via lateral de la C-16. Aquesta afectació permetrà treballar amb més seguretat i avançar terminis en l’execució de les obres.

La nova vorera podrà portar-se a terme després que en l’últim ple celebrat el passat dilluns, 5 d’octubre, s’aprovés l’últim dels tràmits per l’expropiació de terrenys necessària per a la construcció d’aquesta nova infraestructura i que tindrà un cost aproximat de 14.200 euros per a l’Ajuntament.

 

 

octubre, celebrat el passat dilluns, 5 d'seran finançats pel Consistori per la Diputaciper

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a