Gironella reobre l’ascensor que connecta el centre de la vila amb el nucli històric

20151026-ascensor-ricard-codina

L’empresa encarregada d’efectuar-ne el manteniment preventiu doblarà el nombre d’actuacions al mes fins a finals d’any per evitar més incidències

Des d’aquest divendres, 16 d’octubre, Gironella torna a comptar amb l’ascensor que connecta el Passeig del Riu de Cal Metre amb la Plaça de la Vila, salvant els 20 metres de desnivell entre el nucli urbà i l’antic.

Segons l’empresa encarregada d’efectuar-ne el manteniment, l’ascensor es torna a posar en marxa després de més de dues setmanes de proves constants i sense cap incidència.

Amb aquesta reobertura es garanteix que el mitjà de transport serveixi per solucionar els problemes de mobilitat amb persones amb necessitats especials, i es pugui dinamitzar el nucli antic, evitant-ne el despoblament.

Inaugurat el passat 21 d’agost, l’ascensor, construït per l’empresa de Cal Bassacs, Construccions Solà Cardona, ha tingut un cost de 114.500 euros i ha estat finançada per la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consistori

David Font, alcalde de Gironella, explica que per tal d’evitar una nova incidència en l’ascensor municipal l’empresa responsable de gestionar-ne el manteniment preventiu efectuarà el doble de visites pautades fins a finals d’any. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a