Gironella comença la renovació de l’enllumenat públic amb la implantació de la tecnologia LED

enllumenat gironella

L’Ajuntament inicia la licitació d’aquesta obra, amb la previsió que s’adjudiqui abans d’acabar l’any

 

L’Ajuntament de Gironella ha fet públic l’inici de la licitació de les obres que permetran renovar l’enllumenat de 3 quadres elèctrics i les lluminàries que hi estan vinculades. El valor estimat del contracte és de 215.344,04€, i es preveu que les obres durin 3 mesos.

La licitació, que va sortir ahir publicada al BOPB i al perfil del contractant, contempla canviar quadres elèctrics, i les lluminàries que hi estan vinculades, que incorporaran la tecnologia LED,  en dues zones de les zones on es presenten més problemàtiques: al Cap del Pla i a la Carretera de Casserres, afectant als següents carrers: Crta. De Berga, Ctra. De Vic, C/Pedraforca, C/Cap del Pla, C/Cal Ton Gran, C/Estudis, C/Batlle de Curtichs, C/Verdaguer, Ctra. De Casserres, C/de l’Estació, Plaça Pi i Maragall, C/Pompeu Fabra, C/Sant Joan Baptista de la Salle, i part de la Ctra. De Casserres. Aquesta renovació  permetrà adequar els nivells d’il·luminació a la normativa vigent, i suposarà un estalvi energètic important per al municipi. A la vegada, s’homogeneïtzaran els tipus de lluminàries existents al municipi, per facilitar-ne els posteriors costos de manteniment.

Amb aquesta actuació es preveuen uns estalvis de consum propers als 86.000kWh, que podrien traduir-se en gairebé 17.000€ anuals.

Aquestes millores en l’enllumenat se sumen a les diferents apostes municipals per reduir els consums energètics anuals. A principis de setembre el consistori gironellenc també va renovar les torres de llum del camp de futbol, i el passat mes de maig va instal·lar un sistema de bateria de condensadors als quadres elèctrics de la zona esportiva municipal i a  l’Estació de Tractament d’Aigua Potable.

Les actuacions formen part del pacte d’alcaldes 2020, una iniciativa del consell Europeu per augmentar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables en els municipis per tal d’assolir i superar els objectius de la reducció del 20% de les emissions de C02 per l’any 2020.

 Es pot consultar l’anunci de licitació aquí.

 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a