Gironella actuarà al talús de la zona de l’ascensor per evitar nous desprendiments

cartell fireta 

La Diputació de Barcelona subvenciona les obres

Les properes setmanes començaran les obres per consolidar el talús del passeig de Cal Metre , a tocar de l’ascensor d’accés al nucli històric, per tal d’evitar esllavissades i garantir la seguretat de la zona. L’actuació té un cost de 57.000€ subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Els últims anys l’ajuntament ha portat a terme actuacions per revitalitzar aquest sector i connectar Cal Metre amb el nucli històric i el nucli comercial, com ara la construcció de l’ascensor, la recuperació de l’antiga muralla del casell o el condicionament del camí de Cal Metre. David Font, alcalde de Gironella , explica que l’any 2015, amb la construcció de l’ascensor, es van detectar alguns problemes amb el talús, i es van col·locar “testimonis de seguretat”, però ara és necessària una actuació més tècnica i important.

Les obres consistiran en fer un sanejament manual del talús consistent en l’esbrossada i eliminació de les parts inestables, s’instal·larà una malla electrosoldada i s’hi projectarà formigó amb dosificació de ciments”. També caldrà ancorar algunes zones i es col·locaran barres de ferro, que aniran pintades de color per evitar l’impacte visual. A l’espai més allunyat de la zona antiga, s’hi instal·larà una malla de triple torsió, filferro galvanitzat amb ancoratge de coronació de la malla i piquetes d’acer corrugat a la base del talús. En total l’actuació afectarà una superfície d’uns 800 metres quadrats.

Font destaca que aquesta es farà una adequació integral d’aquesta zona que permetrà assegurar el sector d’esllavissades però alhora es mantindrà una estètica que concordi amb els espais a assegurar, sobretot en l’àmbit del casc antic.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a