Gironella redueix els costos d’energia elèctrica de la zona esportiva i l’ETAP

cromo camp futbol

S’han adquirit dos equips que permetran reduir més de 1.200 € de la factura energètica cada any

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat un sistema de bateria de condensadors als quadres elèctrics de la zona esportiva municipal i l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de Gironella, situada al Cap del Pla. Precisament, aquests equipaments tenen importants costos en la factura de la llum, per l’energia que es necessita per fer funcionar els sistemes de bombeig –de l’aigua potable, i de l’aigua de reg del camp, respectivament- i la il·luminació de les instal·lacions esportives.

Amb aquesta mesura, s’evita que els equipaments elèctrics generin energia reactiva i l’enviïn a la xarxa, amb els importants sobrecostos que se’n deriven. L’energia reactiva està especialment penalitzada des de les companyies elèctriques perquè provoca importants variacions en el flux de la xarxa. Mentre que els habitatges particulars no es veuen afectats per aquesta problemàtica, sí que és un factor a tenir en compte en els grans equipaments que disposen de motors, transformadors i lluminàries, com són els casos sobre els que ara s’ha actuat. 

La compra d’aquestes bateries de condensadors ha tingut un cost de 1.900 € i permetrà un estalvi de més de 1.200 € anuals. En poc més d’un any, doncs, la inversió s’haurà amortitzat. La instal·lació ha anat a càrrec de l’empresa responsable del manteniment d’aquests equipaments.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a