L’Arxiu Municipal de Gironella s’incorpora al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals

 0708 arxiu municipal gironella

Fotografia: Arxiu Municipal de Gironella. Diputació de Barcelona

L’Arxiu Municipal se suma al Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Aquesta incorporació permetrà l’actualització dels fons i la implantació progressiva d’un sistema de gestió documental únic, que ja utilitzen la resta d’arxius adherits al programa. Aquest nou sistema garantirà la gestió interna per part de l’administració i l’accés extern a interessats, investigadors i ciutadania.

Els fons de l’arxiu gironellenc estan formats per més de 650 metres lineals instal·lats en 5.282 unitats i 10.409 registres a l’inventari. La documentació abasta més de sis segles d’història, des del 1405 al 2015, i es preveu que properament els instruments de descripció siguin accessibles a la xarxa per donar a conèixer el contingut del fons a la ciutadania.

Malgrat no sér un aspecte molt lluït és de vital importància disposar d'un arxiu dignament endreçat i consultable, no ens ho pot semblar però són moltes les consultes administratives que necessita el pròpi ajuntament així com la ciutadania, siguin per tràmits administratius com consultes històriques en l'àmbit lúdic o bé de recerca. En els darrers anys s'ha fet una feina ingent d'endrça i dignifiació de tot el fons, és per això que ara disposem d'aquesta eina per ajudar a tota la població"

L’any 2013 es van iniciar les tasques per ordenar, classificar i inventariar la part més antiga de la documentació. Posteriorment, l’any 2016 es va iniciar l’ordenació, classificació i inventari de la resta de documentació conservada a l’Ajuntament de Gironella. Aquesta intervenció va ser possible gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i l’OPC.. Finalment, l’any 2018 s’inicià la darrera fase d’ordenació, classificació i inventari de la documentació, que va finalitzar el mes de maig de 2019.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a