L’Ajuntament de Gironella participa en el projecte “Finestra Oberta a la Saviesa”

0803 finestra oberta saviesa 

Al projecte hi ha participat la Fundació Residencia Sant Roc i estudiants universitaris

L’Ajuntament de Gironella ha finançat el projecte “Finestra Oberta a la Saviesa”, un projecte per acompanyar les persones grans que viuen en institucions residencials i donar valor a tot allò que poden i transmetre, creant un espai de cura. Al projecte hi ha participat la Fundació Residencia Sant Roc i estudiants universitaris del Grau d’Educació Social.

Teresa Terrricabres, regidora d’Atenció a les persones, explica que el projecte neix de la necessitat de reivindicar el valor de les persones grans dins la nostra societat, i posa el focus amb els joves com a generadors de canvis i de construcció de futur, generant així un espai d’aprenentatge i coneixement en l’experiència viscuda de les persones grans.

Durant 6 mesos els joves i les persones grans han tingut converses virtuals setmanals, cada setmana el mateix dia i a la mateixa hora, de les quals s’ha elaborat un programa de podcasts que es podrà escoltar a partir del mes de setembre.

Terricabres afegeix que el projecte ha permès minimitzar l’aïllament i potenciar la cura de la salut mental dins la residència, molt necessari arrel del confinament que moltes persones grans han viscut en els espais residencials a causa de la Covid-19, així com generar un espai d’aprenentatge pels joves, entre altres.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a