Gironella amplia la ruta de les fonts, inaugurada el 2018

 1004 ampliacio fonts gironella

S’organiza una fontada per inaugurar i donar a conèixer les noves fonts

L’Ajuntament de Gironella ha ampliat la ruta de les Fonts amb la incorporació de la Font Trobada i la Font dels Roures, ambdues a Cal Bassacs, passant a tenir 16 fonts. La inauguració de les noves fonts es farà el proper 12 d’octubre amb una fontada a l’hora del vermut.

Les dues fonts s’han recuperat i restaurat per poder-nos incloure en el circuit, i s’han aprofitat les obres per fer millores en la senyalització, incorporant nous panells, s’han creat noves zones de descans col·locant bancs al llarg del recorregut,  i s’han millorat les condicions d’alguns dels camins.

Teresa Terricabres, regidora de Salut, explica que la voluntat de l’Ajuntament és anar augmentant progressivament la ruta, i poder arribar a Viladomiu Nou i Viladomiu Vell per poder tenir una ruta accessible des de tots els barris i colònies, i poder oferir un recurs turístic transversal que permeti descobrir Gironella al compert, amb tasts de la ruta del modernisme i la ruta de les colònies.

Terricabres afegeix que per donar a conèixer les dues noves fonts s’organitza una caminada amb fontada el proper 12 d’octubre a les 11.00h. El punt de sortida serà la Font del Paco, i se seguirà la ruta de les Fonts fins a la font dels Roures, on es farà una fontada. Les persones que vulguin participar-hi s’han d’inscriure a través d’aquest enllaç, i l’Ajuntament oferirà unes estovalles per cada grup bombolla fins a esgotar existències.

Aquestes obres de condicionament i millora de la ruta de les Fonts han estat possible gràcies a una subvenció del Pla de Foment de Turisme que ha gestionat el Consell Comarcal del Berguedà, i han tingut un cost que ha rondat els 34.000€.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a