L'Ajuntament de Gironella inaugura una exposició temporal sobre el jaciment de la Bauma dels Ossos del Clot del Llop

0421 bauma exposicio gironella

La inauguració serà a les 17.00h a l’Espai Santa Eulàlia

El dilluns 25 d'abril, coincidint amb la festivitat de Sant Marc, a les 17.00h s’inaugura l’exposició inaugurarà l'exposició temporal Relatiu/Absolut a l'Espai Santa Eulàlia, sobre el jaciment de la Bauma dels Ossos del Clot del Llop.

Aquesta exposició pretén donar a conèixer un jaciment molt poc conegut del municipi com és la Bauma dels Ossos del Clot del Llop, una necròpolis d'enterrament en balma. També intenta difondre els resultats de l'últim estudi realitzat per l'antropòloga física Rosa Soler Acedo de les restes antropològiques que es van recuperar a finals dels anys setanta en una excavació dirigida per Josep Carreres i Lluís Guerrero. Aquest estudi aporta noves certeses i coneixement sobre el jaciment i la història de la comarca del Berguedà, alhora que planteja noves incògnites i obre la porta a altres camps d'investigació. L'exposició estarà a l'Espai Santa Eulàlia durant un mes i serà visitable els dissabtes de 10h a 14h i els diumenges de 16h a 20h.

Lluís Vall, regidor de Patrimoni, comenta que aquest és el procés final de divulgació d'aquesta zona arqueològica que durant molts anys ha deixat moltes incògnites a l'aire. Gràcies a al prova realitzada als estats units amb el Carboni 14 i al treball de la Rosa, la Marta i la Laura avui podem exposar els resultats finals amb una exposició molt cuidada i que ens dona molta més informació i amb exactitud del què coneixiem.

Les comissàries de l’exposició faran dues visites comantades, una a les 17.00h i l’altra a les 19.00h, en les quals s’aprofundirà en els temes tractats en l’exposició.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a