Gironella commemora el Dia Internacional de la Dona

 0308 dia dona gironella

El guèiser artificial del riu Llobregat s’il·luminarà de color lila

Avui, 8 de març, l’Ajuntament de Gironella se suma a la commemoració del Dia internacional de les dones amb l’adhesió al manifest de l’Associació Catalana de Municipi i amb activitats als centres educatius i a la Biblioteca Municipal.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció a les persones, explica que el 10 de març s’oferirà la comèdia femenina “Elles (Nosaltres)” a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Pere Fontdevila , una peça d'humor satíric que fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena els grans temes femenins dels que ningú parla. A l'escenari tres joves actrius amb molta energia i amb una química escènica innegable, parteixen des dels seus propis cossos i la seva pròpia realitat per repassar en clau d'humor grans temàtiques de gènere i sexistes. Educació sexual i feminisme per a tots els públics.

Paral·lelament, els grups de sisè de primària dels centres educatius del municipi participaran al taller Cossos, un projecte que reflexiona al voltant de la idea del cos per entendre com és la nostra mirada i la dels altres. L’activitat trenca amb la idea preestablerta de cos normatiu per tal d’oferir altres maneres de concebre el nostre cos. Un cos entès com a eina per canalitzar emocions, de plaer, de poder, d'identitat però també com a eina de llibertat i d’opressió.

La tercera activitat, oberta a tothom, serà l’espectacle “La Pantomima” un espectacle familiar sobre els estereotips i la diversitat, el 25 de març a les 12.00h, a la Biblioteca de Gironella.

Terricabres, també ha explicat que el guèiser artificial del riu Llobregat s’il·luminarà de color lila, com ja és habitual en dies senyalats.

Més enllà d’aquestes 3 activitats, des de l’equip d’Atenció a les persones de l’Ajuntament, s’organitzen actes, tallers i activitats per la igualtat de gènere al llarg de tot l’any

Manifest Dia internacional de les dones

L’Ajuntament s’adhereix al manifest del Dia Internacional de les dones de l’Associació Catalana de Municipis.

Llegir el manifest

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a