L’Ajuntament inicia un procés participatiu per a l’elaboració del Reglament municipal de participació ciutadana de Gironella

L’Ajuntament inicia un procés participatiu per a l’elaboració del Reglament municipal de participació ciutadana de Gironella

El proper 10 de maig es realitzarà un taller participatiu perquè veïns, veïnes i entitats contribueixin a posar les bases per regular la participació ciutadana al poble.

 

Una de les conclusions de la Diagnosi de la Participació Ciutadana de Gironella, elaborada durant l'any 2010, va ser que calia fer un Reglament Municipal per regular la participació. Quatre anys després, l'objectiu del projecte és disposar d'un reglament de participació ciutadana consensuat i adaptat a la realitat de Gironella, i també d'un Pla de treball de la participació ciutadana al poble pels propers anys, a partir de la feina feta.

El Reglament és un document que regula legalment, és a dir, marca les regles del joc, de tots aquells espais i processos perquè els veïns, les veïnes i les entitats prenguin part de la discussió de les qüestions públiques a Gironella. El reglament és important per facilitar la participació de tothom en la vida política, econòmica, cultural i social del poble; per afavorir la intervenció de la ciutadania, tan individual com col·lectivament en la gestió dels interessos generals del municipi; per definir i regular les diferents formes de participació ciutadana i per ajudar al desenvolupament i millora del teixit associatiu.

El procés participatiu es va iniciar a finals del mes de març amb entrevistes i sessions de treball a nivell d'Ajuntament (representants electes i personal tècnic local. El dissabte 10 de maig, a les 10 del matí al Casal de la Gent Gran la Llar, tindrà lloc el taller participatiu, en el qual es convoca a totes les entitats del municipi, així com els veïns i veïnes interessats en les qüestions públiques per debatre sobre els principals aspectes del reglament. S'ha creat un Grup Motor, format per entitats i representants públics, que es reunirà tres vegades en tot el procés per fer-ne el seguiment.

La previsió és que el Reglament de Participació estigui finalitzat al mes de juny d'enguany.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a