Gironella es declara vila d’acollida de refugiats sirians

Resultats de les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat a Gironella

Els dos grups municipals de CiU i ERC acorden posar a disposició de la població refugiada 2 pisos municipals per acollir famílies, i alhora fer arribar 2.000€ a entitats que estan assistint-los

L’Ajuntament de Gironella ha fet avui una declaració institucional en la qual a assumeix com a pròpia tota la moció acordada entre el Fons de Cooperació Català, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. En aquesta, s’insta al govern a espanyol a dotar de major recursos per l’assistència o acollida de refugiats i a augmentar les places d’asil.

Així mateix, es demana a la Generalitat de Catalunya territorialitzar els serveis d’atenció a les persones demandants d’asil, facilitar i coordinar accions als municipis acollidors i també donar suport als països d’asil. A banda, l’alcalde de Gironella ha detallat que el municipi posarà a disposició dos pisos municipals equipats per acollir dues famílies de 4 o 6 membres cada una, així com tota l’assistència necessària per part de l’equip de serveis socials. L’alcalde ha afegit també el donatiu de 2.000 euros a 4 entitats que assisteixen als refugiats: Fons Català de Desenvolupament, Creu Roja, ACNUR i Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat.

Albert Xoy, cap del grup municipal d’ERC, ha continuat dient que Gironella iniciarà una campanya de recollida de béns de primera necessitat una vegada es tingui constància de l’arribada de població refugiada a Catalunya, ja que segons se’ns ha manifestat és quan hi haurà novament una necessitat real de primera atenció.

Tant Font com Xoy han destacat la solidaritat de Gironella, així com s’ha ofert l’ajuntament de Gironella per coordinar i facilitar informació a les famílies o propietaris de pisos que vulguin també acollir famílies de refugiats.

Moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a