Interior i l’Ajuntament de Gironella signen l’adhesió dels Agents Locals a la xarxa RESCAT

rescat web

L’aparell permet una comunicació directa i segura entre els Agents Locals i els Mossos d’Esquadra, i és el primer municipi de la Catalunya Central que s’hi adhereix

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, ha visitat aquest matí l’Ajuntament de Gironella per formalitzar l’acord d’adhesió del cos d’Agents Locals a la xarxa RESCAT. L’alcalde de Gironella, David Font, ha recordat la continuada col·laboració entre els vigilants locals i el cos de Mossos d’Esquadra, que es va intensificar des de l’any 2012 establint que el cos local se centraria en la vigilància diürna i els Mossos d’Esquadra en la nocturna.

Per Font, “poder participar directament amb les comunicacions amb els Mossos d’Esquadra ens ha de permetre poder donar una resposta més ràpida a qualsevol emergència que pugui sortir”. En aquest sentit, Font ha recordat que això no seria possible gràcies als agents que han passat pel cos, i ha tingut un record per tots ells.

Pioners a la Catalunya Central

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha remarcat que Gironella és el primer  municipi de la Catalunya Central que s’ha interessat per tirar endavant aquesta col·laboració. “És important que hi donem valor, tenir aquesta emissora permet estar més connectats i donar millor servei al municipi”, ha assegurat. Jané també ha recordat que aquest és un “territori segur”, amb una ràtio de 12,6 fets delictius per cada 1.000 habitants, quan la mitjana del Berguedà és de 22,4 i la de Catalunya de 65. El conseller també ha recordat que tot i el baix nivell de delinqüència, s’ha actuat eficaçment quan ha fet falta.

El servei

Gironella disposarà des d’ara d’un centre emissor i receptor que permetrà una comunicació directa entre els Agents Locals i el cos de Mossos d’Esquadra, sense necessitat de contactar-hi per telèfon. Segons ha explicat el director de l’Oficina de Coordinació de la Xarxa RESCAT de Catalunya, Xavier Rius, aquest aparell permet establir comunicacions més segures mitjançant una xarxa pròpia. L’emissora de Gironella la portarà sempre l’agent que hi hagi de servei.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a