L’ajuntament ofereix 3 beques per a joves dissenyadors de la comarca

0418 BEQUES CREATEX

Les beques formen part del projecte europeu CREATEX

En marc del projecte europeu CREATEX, l’Ajuntament de Gironella ha obert una convocatòria de subvencions per a joves dissenyadors residents al Berguedà. Les beques, de 2.000€ cadascuna, permetran realitzar una residencia creativa internacional a l’Acadèmia de Belles Arts a Lodz, Polònia, i una petita col·lecció tèxtil, de roba, accessoris o disseny interior, inspirada en el patrimoni tèxtil, que serà exposada en una exhibició internacional a Lodz.

Els dissenyadors seleccionats hauran de crear les seves col·leccions inspirant-se amb el patrimoni tèxtil dels 5 socis, que podran consultar al catàleg online del projecte CREATEX. Aquest catàleg conté més de 500 teixits, peces de roba, i complements digitalitzats dels 5 socis del projecte.

L’objectiu d’aquestes beques és donar l’oportunitat a joves del territori de donar-se a conèixer i poder-se desenvolupar en un entorn professional, a més, podran viure una experiència internacional, explica Lluís Vall, regidor de Patrimoni.

Els interessats en participar a la convocatòria han de presentar un vídeo currículum de màxim un minut de durada en anglès, el portfoli, i una proposta gràfica d’una petita col·lecció inspirada en el patrimoni digitalitzat disponible a http://createxproject.eu/inspiring-heritage/ de màxim 10 pàgines, també en anglès. A més, també hauran de presentar una fotocopia del DNI/Passaport, i un volant d’empadronament, o un document equivalent que acrediti la residencia a la comarca. 

Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç, i el formulari de sol·licitud aquí. Les sol·licituds es poden presentar fins el dia 30 d'abril (inclòs) a l’Ajuntament de Gironella, o per correu electrònic a grnl.comunicacio@gironella.cat.

CREATEX

El projecte CREATEX forma part del programa Europa Creativa de l’Agencia de Cultura de la Comissió Europea, i l’Ajuntament de Gironella, juntament amb 4 socis europeus més, l’Ajuntament de Santo Tirso (Portugal), el Museu del Tèxtil de Prato (Itàlia), l’Acadèmia de les Arts de Lodz (Polònia), i l’ Acadèmia Sueca de Tèxtil – Universitat de Borås (Suècia), portaren a terme un projecte basat en la revaloració del patrimoni tèxtil europeu.

Createx vol donar importància al patrimoni tèxtil, entès com una font d’inspiració per a dissenyadors i indústries creatives. Per aconseguir-ho, el projecte consta de dues fases. La primera consisteix en la digitalització i catalogació de patrimoni tèxtil dels 5 socis, i la segona busca experimentar amb l’ús dels teixits digitalitzats i reinterpretar aquest patrimoni, amb l’objectiu de crear 15 col·leccions de moda inspirades amb el patrimoni digitalitzat dels 5 territoris. Aquestes col·leccions seran creades per 15 joves dissenyadors, que a més de dissenyar i produir-les, tindran l’oportunitat de realitzar una residencia creativa internacional.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a