Gironella firma un conveni amb Càritas per coordinar el Banc d’Aliments de Gironella

0920 bag

El conveni té vigència anual i es renova automàticament

El Banc d’Aliments de Gironella (BAG) va es va iniciar a l’abril de 2016 amb la voluntat d’oferir una acció comunitària des d’un espai condicionat per la distribució d’aliments que compta amb la col·laboració d’ entitats del municipi que treballen per la millorar la situació de les persones i famílies amb dificultats socioeconòmiques. El BAG facilita aliments bàsics a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques per cobrir adequadament les seves necessitats d’alimentació.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció Social i  Voluntariat, explica que Caritas Gironella és una peça fonamental del BAG, i la signatura d’aquest conveni, de 2.000€ anuals, permet reforçar el projecte i garantir-ne l’èxit. Terricabres també agraeix a tots els voluntaris i comerços de la vila que participen al projecte.

El servei està gestionat per l’equip de serveis socials de l’Ajuntament de Gironella, que fa la derivació i seguiment al BAG de persones i famílies, el control d’estocs i realització de compres d’aliments i productes d’higiene i neteja, i la coordinació amb la brigada municipal pel correcte emmagatzematge dels productes del BAG; i Càritas que porta la coordinació dels voluntaris pel servei de la distribució i la gestió i organització del magatzem.

Actualment s’atenen un total de 78 famílies, i participen més de 20 voluntaris. El BAG disposa d’aliments bàsics procedents del ministeri, com ara pasta, llegums, llet... i l’ajuntament hi aporta productes de neteja de la llar, higiene personal, i alimentació infantil i aliments frescs. A més, alguns comerços i forns de la vila cedeixen aliments frescs.  

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a