Gironella commemora el dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust

stolpersteine 

Se celebrarà un acte institucional i es projectarà una pel·lícula

Dilluns 27 de gener se celebra el dia internacional de l’Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat i l’Ajuntament de Gironella, l’IES Pere Fontdevila i l’Amical de Mauthausen hem organitzat diverses activitats per commemorar-ho.

El primer acte serà a les dotze del matí al Passeig de Cal Metre, on es farà una ofrena floral i es llegirà el manifest de l’espai de memòria STOLPERSTEINE. A l’acabar els alumnes de l’IES Pere Fontdevila llegiran textos i relats dels testimonis. A la tarda es projectarà la pel·lícula “La professora d’història” a la sala d’actes de la Biblioteca de Gironella.

Lluís Vall, regidor de patrimoni, explica que des de l’ajuntament fa temps que es treballa per la recuperació de la memòria històrica i reconeix que encara hi ha feina per fer. En aquest sentit, l’ajuntament s’adhereix a la xarxa Mai Més de l’Amical de Mauthausen de Catalunya per sumar-se a activitats i establir ponts de col·laboració. Vall explica que el 2019 es van col·locar les primeres Stolpersteine al municipi, i s’està treballant per poder homenatjar i instal·lar més llombardes per homenatjar altres gironellencs.

Aquest és un dels treballs pels quals l’ajuntament i l’IES Pere Fontdevila s’uneixen per treballar conjuntament i continuar amb la recerca dels deportats de Gironella. Dins aquest projecte el mes de Maig, ambdues institucions visitarant camps de concentració com Mauthausen o Gusen i es col·locarà una placa en record als deportats al municipi.

cartell actes

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a