Gironella millora en transparència i és l’únic municipi del Berguedà que revalida el segell Infoparticipa

infoparticipa

El portal assoleix el 86,54% dels punts avaluats i aconsegueix la distinció per tercer any consecutiu

L’Ajuntament de Gironella ha obtingut per tercer any consecutiu la distinció amb el segell Infoparticipa per la transparència de la pàgina web municipal, aconseguint un 86,54% dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques en els webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, des d’aquest any, també diputacions. Amb aquesta marca de qualitat es certifica que el web municipal publica una informació que facilita saber qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, entre altres aspectes. 

Les dades obtingudes per l’Ajuntament de Gironella signifiquen una millora respecte a l’any passat, quan va complir amb un 82,69% dels punts i ja va ser l’únic consistori de la comarca en obtenir el segell. Enguany han estat distingits 93 ajuntaments –dels 948 que hi ha al país, cinc consells comarcals i, per primer cop, tres diputacions de Catalunya. Una de les novetats d’aquest any és que només s’han donat per complerts els indicadors –un total de 52 quan la informació es troba totalment actualitzada, és vigent i té un fàcil accés: és a dir, que l’espai on apareix està ben anomenat i encaminat correctament.

En aquest sentit, David Font, alcalde de Gironella, explica que “l’Ajuntament ha estat treballant durant mesos per garantir que la seva pàgina web sigui fàcil de consultar, aplicant petits canvis que han permès facilitar encara més l’accés a la informació”. Font remarca que el segell és fruit d’anys de “bona feina” tant dels treballadors municipals com de l’equip de govern, que han apostat per millorar constantment en matèria de transparència i qualitat de la comunicació.

Així mateix, el regidor de Comunicació i TIC, Lluís Vall, ha mostrat el seu compromís amb “seguir apostant perquè la ciutadania tingui un fàcil accés a totes les dades” a través de la publicació de documents al web, però també per altres vies de comunicació com ara la publicació de notícies o la utilització de les xarxes socials de l’Ajuntament –Facebook, Twitter i Instagram-.

L’Ajuntament de Gironella disposa de l’actual portal web des de l’any 2014, i d’un portal de transparència municipal que ofereix documentació pública a l’abast de tothom. En aquest sentit, l’Ajuntament treballa amb la previsió de poder posar en funcionament un nou portal de transparència que faciliti encara més els tràmits digitals.

L’entrega del Segell Infoparticipa 2016 ha tingut lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona aquest dimecres, 19 d’abril, i ha anat a càrrec de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Gironella, David Font

Podeu consultar els resultats de Gironella i dels altres municipis clicant aquí

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a