Gironella aprova l’ordenança de convivència i civisme

cromo gironella01

El ple també va aprovar l’adhesió al Casal d’Europa i l’adhesió a la “Xarxa Mai Més”

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir l’ordenança de convivència i civisme per fomentar la convivència i contribuir al desenvolupament del civisme i respecte de les persones, bens públics i medi ambient. El reglament fa referència a temes de salubritat, conductes, equipaments i activitats i s’ha elaborat amb la col·laboració dels agents locals, els tècnics municipals i totes les regidories.

Teresa Terricabres, regidora de Civisime, va explicar que aquesta ordenança s’ha creat per poder tenir una normativa que reguli totes les conductes incíviques que es porten a terme, no amb l’objectiu de sancionar, sinó de sensibilitzar a la ciutadania. En aquest sentit, un cop aprovada definitivament l’ordenança s’activarà una campanya de sensibilització, va afegir Terricabres. El reglament inclou sancions per l’abocament i abandonament de residus, pel no manteniment de les parcel·les i solars, per rentar vehicles a la via pública, per no respectar el mobiliari urbà o no recollir les defecacions dels animals, entre altres.

Paral·lelament es va aprovar l’adhesió al Casal d’Europa, que permetrà “establir relacions amb entitats internacionals i facilitar l’accés a subvencions europees”, va explicar Lluís Vall, regidor de Projectes europeus i transversals, i l’adhesió a la xarxa de memòria i de prevenció del feixisme “mai més”.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a