L’Ajuntament de Gironella aprova el codi de conducta dels alts càrrecs

 0303 cronica ple codi conducta

El document marca els principis i valors ètics que han d’informar tota actuació

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir el codi de conducta dels alts càrrecs, un document basat en principis ètics que “pretén ser una guia d’actuació sobre com procedir, establir unes normes de comportaments, i els principis del bon govern en matèria de transparència pels càrrecs electes actuals, però també futurs”, explica David Saborido, regidor de govern obert.

Aquest document permetrà enfortir i renovar el compromís de l’Ajuntament amb l’adopció de mesures que millorin la confiança de la població vers la institució i els seus representants, vetllar per garantir la integritat i l’ètica institucional, juntament amb iniciatives vinculades a la transparència, l’accés a la informació pública i el retiment de comptes.

El Ple també va aprovar també el compte general de l’exercici 2019 i l’aprovació inicial del Pla de millora Urbana en l’àmbit de Balvitex, per remetre-ho a Urbanisme de la Generalitat de Catalunya perquè en faci l’aprovació definitiva, amb els vots de l’equip de govern.

CODI DE CONDUCTA 

La Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern estableix que els ens locals han d’elaborar un codi de conducta de llurs alts càrrecs que concreti i desenvolupi els principis d’actuació establerts en aquesta llei, n’estableixi altres d’addicionals, si escau, i determini les conseqüències d’incomplir-los.

Aquest codi dona compliment al mandat previst en l’article 55.3 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Podeu consultar el codi de conducta i bon govern de l’Ajuntament de Gironella complet al següent enllaç.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a