L’Ajuntament de Gironella presenta un pressupost centrat en la transformació verda del municipi

cromo ajuntament

Es prioritza l’àrea social, la promoció econòmica i l’ús d’energies renovables

El Ple de l’Ajuntament de Gironella ha aprovat el pressupost per l’any 2022, en total 7.422,205,59€, dels quals 2.706.507,59€ són inversions centrades en l’estalvi energètic, la transformació verda del municipi i  en el manteniment i millores d’edificis i via pública.

Les inversions més destacades de l’any 2022 seran les millores a la xarxa d’aigua, la primera fase de la recuperació de la via del carrilet, la segona fase de la urbanització del passeig de cal metre, la renovació de la gespa artificial del camp d’esports municipal,  les millores a la via pública i la instal·lació de xarxes de calor a diversos edificis municipals.

Captura de Pantalla 2021 12 22 a les 9.42.41

David Font, alcalde del municipi, ha explicat que el pressupost es basa en sis eixos: un reforç a l’àrea social, amb més de 15.000€ en programes ajudes si beques; una aposta per l’esport, amb la construcció d’un skate park; un reforç a l’àrea de promoció econòmica i turisme, amb la incorporació d’un tècnic/a de promoció econòmica i turisme; una aposta per invertir en camins, itineraris i carrers, amb l’inici de les obres de la via del Carrilet; un reforç dels serveis de manteniment i millora d’edificis i la via pública, amb més de 50.000€ destinats al pla de millora de barris i colònies; i una transformació verda i millora en qualitat de vida amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, entre altres.

“Durant els últims 10 anys, l’Ajuntament de Gironella ha tirat endavant projectes de manteniment del dia a dia, de suport i acompanyament a tota la ciutadania, de construcció de nous equipaments i espais llargament necessitats, i de transformació d’alguns punts del municipi.  En total, s’han invertit en obres i instal·lacions 9.315,105,20€, dels quals el 47% s’han pagat amb subvencions”, ha explicat Font. En aquest sentit l’alcalde ha destacat que totes les aportacions i contribucions són imprescindibles, i que el pressupost forma part d’un projecte comú per fer realitat la Gironella del futur.

Veure la presentació del presupost 2022.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a