El ple d’abril, retransmès per primer cop en directe, aprova l’ordenança que regula el mercat dels dimecres

S’estrena la retransmissió dels plens de Gironella, fruit de la proposta d’ERC i l’acord de tot els regidors

El ple va tenir una durada de 25 minuts, un màxim de 23 connexions simultànies des del canal youtube de l’Ajuntament i cap assistent físic a la sala

Els regidors assistents al ple d’aquest dilluns, 4 d’abril, van aprovar per unanimitat la nova ordenança de la venda sedentària en mercats de marxants, que no és altra cosa que posar per escrit on estarà regulada la zona del mercat setmanal de Gironella, quedant acotada a la plaça de la Vila, els dimecres al matí, i amb un màxim de 10 parades d’àmbits alimentaris o d'altres aspectes vinculats a la llar.

L’alcalde, David Font, va explicar que la mateixa ordenança també regula les autoritzacions d'aquestes parades per un termini màxim de 15 anys, i òbviament, sota el control i supervisió municipal dels temes de caràcter legal.

 

S’aprova amb els vots de CiU la reducció de l’ús privatiu de la via pública per aparcaments d’ús privat amb persones de mobilitat reduïda

 

L’equip de govern va incorporar per urgència un punt per la modificació de l'ordenança que regula els guals, entrades de vehicles i reserves especials de la via pública. La voluntat de CiU ha estat introduir un nou apartat relatiu a les reserves d'aparcament privades de la via pública per persones amb mobilitat reduïda empadronades a Gironella, amb un cost de 60 euros a l’any.

Amb aquesta modificació es garanteix una reducció del 50% de la taxa prevista en caràcter general, i per tant, es beneficia a aquelles persones que necessiten fer-ne ús. Aquesta proposta va ser aprovada amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció del grup municipal d'ERC que no considerava oportuna la creció de la taxa, segons va manifestar el cap de l’oposició, Albert Xoy.

En l'apartat de precs i preguntes, els regidors d’ERC van formular consultes relatives a la ubicació de les jardineres de la plaça de la Vila, a la situació del conveni o contracte entre l'Ajuntament i la Llar d'infants privada de Viladomiu Nou, sobre la situació del Centre d’Atenció Primària (CAP) Gironella i la jubilació del pediatra que tenia la plaça en vigor.

En última instància, es va preguntar també a l’equip de govern sobre la no autorització d'una xerrada per part de la cooperativa de consum Les Druides en espai municipal. Totes elles van ser contestades al moment pels regidors i l'alcalde tal i com podeu veure en aquest vídeo

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a