Gironella tanca l’exercici 2015 amb un resultat pressupostari positiu de 559.201,47€ i un romanent de tresoreria de 933.103,46€

pleweb

 

Durant el ple també es va donar compte de la reestructuració del cartipàs municipal, després de la presa de possessió de Teresa Terricabres com a nova regidora de la corporació municipal

L’equip de govern va donar compte ahir durant el ple municipal de la liquidació del pressupost general de l’exercici 2015. En aquest punt, l’Alcalde David Font va detallar que l'endeutament segueix reduint-se, al no contraure noves operacions de crèdit, i se situa al 54,07% dels drets reconeguts de l'any. Font també va avançar que el pròxim dilluns 19 de setembre s’abordarà la situació amb més detall en el marc de la comissió de comptes.

Els grups municipals també van aprovar les festes locals del municipi per l’any 2017, que seran els dies 25 d’abril i 21 d’agost. A més, els dos grups van aprovar un reconeixement a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del Berguedà. Aquesta és una iniciativa del Consell Comarcal que pretén aglutinar en una sola entitat tots els voluntaris de Protecció Civil de la comarca, i Gironella va decidir formar-ne part per aconseguir una major eficiència de recursos i per optimitzar els voluntaris.

Els dos grups municipals van aprovar, així mateix, l’expedient de modificació de crèdit que permetrà contractar un mestre per la llar d'infants municipal, a requeriment del departament d'ensenyament, i pel que calia una dotació econòmica per poder-hi fer front durant el que queda d'any. Aquesta contractació també va requerir una modificació de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Gironella que es va aprovar per unanimitat.

En el ple també es va posar a debat assignar una retribució de 7.950€ bruts/anuals a alcaldia, lligat a una dedicació del 20%. La modificació es va proposar perquè en el seu moment, durant el ple del cartipàs, no es va determinar, i ara s’ha cregut necessari poder-ho aplicar. Amb aquesta retribució no es veu incrementada la despesa prevista pels regidors electes. Aquest punt va ser aprovat amb els vots de l'equip de govern (7) i els vots contraris del grup d'ERC (2), que ja va votar en contra en el ple del cartipàs.

Durant el torn de precs i preguntes, el grup d’ERC va interessar-se pels detalls dels calendaris de l'execució de les obres de l'escola Gironella. Malgrat no disposar de dates exactes, des d'alcaldia es va comentar que la previsió amb la que es treballa és que els treballs s’iniciïn aquest 2017. Tot i això, s'intentarà parlar amb el departament per concretar-ho més.

La segona pregunta va ser per felicitar el regidor i l'equip de govern per la Festa Major, que va ser molt participada i la gent en va quedar satisfeta. Amb tot, el grup municipal d'ERC va demanar replantejar el cobrament de les entrades del concert i del ball de diumenge i dilluns. En aquest punt el regidor de Cultura, Festes i Patrimoni, Lluís Vall, va explicar que des de l’equip de govern es preveuen actes de tots tipus i la major part gratuïts, però entenent que Gironella ha de poder tenir unes magnífiques orquestres i aplicar-hi preus populars, molt per sota d'altres ajuntaments de la comarca i comarques veïnes que també fan pagar entrada i amb preus molt més superiors. Vall va anunciar que de cara a l'any vinent es vol estudiar la possibilitat de crear abonaments per aquests actes que permetin abaratir-ne el cost.

Durant el ple es va donar compte de les atribucions de la nova regidora Teresa Terricabres, a qui s’han assignat les àrees d’Atenció a les Persones i Salut Pública. La sessió va acabar a les 21:25h i van excusar la seva presència el regidor Roger Ballús (CiU) i Albert Xoy (ERC).

Podeu veure el ple municipal en vídeo aquí.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a